Talutoidu laat tuleb esmakordselt Saaremaale

Uuel nädalal tõstetakse Saaremaal taas au sisse kohalik ning naturaalne toit, mille tarbeks toimub Saaremaa talupidajate liidu eestvedamisel laadaüritus, mis kannab nime „Talust taldrikuni“.

Üritus toimub 19. ja 20. juulil põhiliselt Vaivere külas ning on Saaremaa talupidajate liidu eestvedamisel esmakordselt Saaremaal. Kaasatud on kohalikule tarbimisele orienteeritud väikeettevõtjad nii Saaremaalt kui mujalt.

Üritus saab alguse 19. juulil Kuressaare Selveri lähedal parkimisplatsil. Edasi liigutakse Vaivere seltsimaja ette, kus toimub pärastlõunal väiketootjate foorum.
Esimese päeva õhtul on oodata nii meelelahutust kui maitseelamusi.

Karen Allas, üks ürituse korraldajatest, sõnas, et maitsmistöötoad on organiseeritud ühisele tegevusele: „Inimesed proovivad ja degusteerivad samal ajal ühte ja sama toitu või jooki ning ühiselt analüüsitakse maitse ja muu sellise üle.“

Neljapäeval toimub pidulik viiekäiguline õhtusöök põllul.