Leide vanast kokaraamatust

Leide vanast kokaraamatust

 

Kuna on saabumas kevad ja ilmad sellised salakavalad, siis on ka paljud inimesed haiged.

Haige olles ei taha eriti midagi süüa, kuid ometi peaks. Ja miks mitte siis süüa puljongit, suppi või leent, nimetage seda siis, kuidas tahate. Leidsin ühest vanast kokaraamatust retsepti:

„Rammuleem haigetele”

Lisaksin siia ka nende vanade mõõtühikute tänapäevased vasted selleks juhuks, kui keegi soovib kodus proovida, kas rammuleemel ka toimet on:

Üks nael – 215 g
Üks toop – 1,2 liitrit

Omalt poolt annaksin haigetele või siis nende põetajatele sellise retsepti.

Tomatileem haigetele

u 4 haigele

10 tomatit
4 punast paprikat
0,5 tšillipipart
2 küüslauguküünt
4 cl viina
vett
räimefileed
soola
pipart

Koori tomatid: tee tomatile rist ja pane keevasse vette, niikauaks kuni nahk on lahti tulnud.

Eemalda nahk, poolita tomatid ja eemalda ka seemned.
Paprikad keera fooliumisse ja pane ahju – u 190 kraadi juures 20 min. Seejärel jahuta ja eemalda nahk ja seest seemned.

Küüslauk ja tšilli tükelda hästi peeneks. Kui tomatid ja paprika puhastatud, siis pane nad koos tšilli ja küüslauguga keema, lisa viin ja vesi.

Vett pane niipalju, et oleks tomatitega peaaegu tasa. Keeda niikaua, kuni mass on puruks keenud, seejärel purusta omakorda veel nuimikseriga ja suru läbi sõela.

Maitsesta soola ja pipraga. Seda leent võib anda ka lastele, kuna keemisel kaob alkohol leemest täielikult.

Ja et ei oleks ainult lurr, siis võiks lisada leemele ka kala (sest kala teeb tervisele head), nt aurutatud räimerulli.

Räimefilee maitsesta soola ja pipraga ja keera rulli. Kalarull rulli omakorda toidukilesse ja keera toidukile otsad kokku nagu kommil.

Auruta kalarulle aurupotis. Kui kala valmis, pane lihtsalt leeme sisse ja võidki haigele serveerida. Loomulikult võivad seda süüa ka terved inimesed.

Alan Kiil
M/S Romantika sous-chef

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)