Ametikooli kutseõpetajad said Prantsusmaalt häid ideid

Kuressaare Ametikooli õpetajad ja praktikajuhendajad täiendasid Leonardo da Vinci projekti raames Prantsusmaal Thononi linnas oma erialaseid teadmisi.

17.–27. aprillini kestnud visiidi eesmärk oli tutvuda prantsuse küpsetuskunstiga ning uute trendidega restoranitöös (küpsetised) ja teeninduses (menüüd), arendamaks õpetamismeetodeid ametikoolis.
Ametikooli hotelli- ja restoraniteeninduse osakonna juhataja Maret Õunpuu sõnul õpiti Lycée Hôtelier Savoie-Lémani koolis menüükoostamise põhitõdesid, mis lähtuvad kliendist.

Samuti kogeti omal käel, kuidas valmivad küpsetised ja erinevad šokolaaditooted. Saadi teada, kuidas õpetada ametikooli õpilasi praktikatundides valmistatud küpsetisi restoranis pakkuma, sidudes selle kokatööga. „Näiteks pagarid teevad koogi ja annavad selle edasi kööki, kus see kaunistatakse, lisades kaunistusi, kreemi, ja siis serveeritakse see ilusal taldrikul magustoiduna,” selgitas Õunpuu.

Prantsusmaalt said ametikooli õpetajad idee tundides kasutatavate töölehtede valmistamiseks. Õunpuu sõnul koostasid sealsed õpetajad õpilastele spetsiaalseid töölehti, millel kirjas toiduainete kogused ja tehnoloogia ning lisaks toidu valmistamise protsessi joonised.
Uusi mõtteid saadi Õunpuu hinnangul ka tunniaja efektiivsemaks kasutamiseks. „Et õpilaste aeg tunnis oleks võimalikult sisutihe,” märkis osakonnajuhataja.

Külaskäigu raames tutvuti ka kohalike kondiitritootjate-praktikaettevõtetega. Mõned neist vajasid praktikante vaid teatud hooajatöödeks. Näitena tõi Õunpuu veini- ja hanemaksatootjad. Viimases juhib kogu ettevõtte tööd 93-aastane vanaproua.

Prantsusmaal jäi saarlastel aega ka kohalike vaatamisväärsustega tutvumiseks: matk mägedes, Eviani linna (sealt tuleb Eviani vesi) külastus, kitse-, lehma- ja lambajuustu müüvad poed ja juustukeldrid.

Võõrustajaid prantslasi oodatakse Saaremaale 2008. aasta sügisel, mil Kuressaares toimub Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni aastakonverents.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)