Laulu- ja tantsulapsed said 10-meetrise ilmapuu (1)

Laulu- ja tantsulapsed said 10-meetrise ilmapuu

 

Eile kell 11 avati Kuressaare kesklinnas X noorte laulu- ja tantsupidu sümboliseeriv ilmapuu, mida värviliste lindikestega ehtisid pealinna peole minevad laulu- ja tantsulapsed.

Kuressaare Kultuurivara produtsent Maris Rebel ütles, et tänavu on laulu- ja tantsupeo teemaks Ilmapuu Lävel. Korraldaja mainis, et igal maakond on saanud oma ilmapuule oma värvi. Saare maakonna ilmapuu on punane.

Rebel lisas, et on täiesti võimalik, et Kuressaare ilmapuu on kõrgeim. Püstkoja üleriigilised standardid on neli meetrit, aga Kuressaare ilmapuu on kõrgem, koguni kümme meetrit.

Maavanem Toomas Kasemaa rääkis saarlaste uhkustundest selle üle, et kuulutakse tänavuse 35 000 laulu- ja tantsupeolise hulka. Samuti ütles ta oma kõnes, et ilmapuu lävel saavad kokku erinevad inimesed, põlvkonnad ja ajastud ning see ühendab neid kõiki.

Ilmapuu on üleilmalise levikuga sümbol, mis tähistab taeva, maa ja allilma ühendust, kus valitseb tasakaal ja ühtsus. Meie esivanemad uskusid, et ilmapuu kasvab maailma keskel ja tema juurtel asuvad esivanemad, ja et puu juhatab uutele rännakutele.

29. juunil toimuvale X noortepeo Ilmapuu Lävel tantsupeole ja 1. juulil pealinna laulukaare alla laulupeole on saarlasi minemas 900.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)