Saare lõõtsamehed Eesti paremikus

Möödunud laupäeval Võru folkloorifestivali raames toimunud lõõtspillimängijate võistumängimisel saatis osalenud saarlasi suur edu.

Pillimeister August Teppole pühendatud konkursil mängis end algajate kategoorias (harjutanud vähem kui aasta) esikohale 12-aastane Pöide noormees Johannes Müür. Täiskasvanute arvestuses saavutasid saarlased kolmikvõidu – 1. koht Urmas Rahnik Kaarmalt, 2. koht Ain Annus Pihtlast, 3. koht Viktor Ilvest Salmelt.

Ässade klassis saavutas Juhan Uppini järel teise koha Leisi mees Sulev Mägi. „Häid mängijaid oli palju, võiti tuli ikka üllatusena,“ kiitis Sulev Mägi konkurente. Ässadeks loetakse need lõõtsamehed, kes varasematel aastatel täiskasvanute klassis esimese kolme hulgas olnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)