Käremuusika kalasadama paadikuuris

Käremuusika kalasadama paadikuuris

 

Laupäeval oli Muhu saare põhjarannikul vanas Lepana kalasadama paadikuuris Muhu käremuusikaansamblite Maleva ja MintTaara ühiskontsert. Üritus toimus teist aastat, loodetavasti jätkub ka järgmisel suvel.

Üks Asi on noorte metal-muusikasõprade omaalgatus. Peakorraldaja Koit Simso eestvedamisel toimus möödunud aastal enne kontserti kahe bändi vaheline jalgpallimatš. Enne esinemist seda aga sel aastal läbi ei viidud, kuna nii jalgpall kui muusikategemine on mõlemad füüsilist pingutust nõudvad toimingud ning üks hakkab teiselt lõivu küsima.

Huvilisi oli kuulama-vaatama tulnud möödunud aastaga võrreldes kordi rohkem. Kohal olid mitte ainult noored fännid, vaid päris igas vanuses inimesed ja mis eriti südantsoojendav – bändipoiste kodused olid noorte tegemisi toetamas.

Mis siis kahe nn pagan-trash-metal-bändi loomes vahepeal muutunud on?
MintTaara, kes on noorem oma keskmise vanuse ja kooskäimise aja poolest, on aastaga teinud suure arenguhüppe. Pea kõige vanemad kontserdil kohalkäinud, kes ea poolest võiksid teoreetiliselt olla poiste vanavanemad, väitsid, et MinTaara mõjuvat värskena, Maleva jälle professionaalsena. Keegi külalistest arvas koguni, et milleks meile kallite kaugete külalistega „Juu Jääb“, kui omad kohalikud poisid suudavad nii vinge ürituse püsti panna.

Vana paadikuur, mis pidu endas kandis, on oma olemuselt küll väga mõnus paik, kuid sellise müramastaabiga muusikale jääb natuke ahistavaks. MintTaara viiulitüdrukut oli vähe kuulda, kuigi ta mõjus jällegi värskelt ja mõnusalt. Korraldajad genereerivad juba ideid, kuidas kõike paremini teha ja kvaliteetsemalt kuuldavale tuua.

Hoiame pöialt kõigi heade mõtete teokssaamisele ja kohtume aasta pärast uuesti!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)