Orissaare internaatkooli saatus selgub veebruaris

Orissaare internaatkooli edasise saatuse kohta tehakse otsus kooliaasta teisel poolel.

„Veebruari lõpuks tuleb teha otsus, kas kool jääb Oris-saarde või tuleb viia mujale,“ ütles Oma Saarele haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgubüroo Lääne-Eesti piirkonna peadirektor Lea Kuldsepp. Tema sõnul on olnud juba märgata kooli sisulist arengut.

Alates eilsest on eriinternaatkooli direktori kohusetäitja seni Tornimäe põhikooli kehalise kasvataja õpetaja olnud Rainer Helde, kelle koolivõrgubüroo valis välja konkursita. Kuldsepp selgitas, et kui poole aasta möödudes otsustatakse, et kool jääb alles, siis kuulutatakse välja ka direktorikonkurss.

Orissaare vallavanema Raimu Aardami sõnul on vallavalitsus ja volikogu seisukohal, et kui riik kooli ei investeeri, siis tuleb see vallast ära viia. „Kui seda aga tehakse ning õpikeskkond muutub paremaks, töö tulemuslikumaks, siis ei ole meil kooli vastu midagi,“ märkis Aardam.

Orissaare internaatkool loodi 1959. aastal. Kooli tegevusalaks on psüühikahäiretega õpilastele põhihariduse omandamise võimaldamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)