Kuressaare linnapea tahab noored tänavatel puhuma panna (4)

Kuressaare linnapea Urve Tiidus palub politseil suvehooaja viimastel nädalalõppudel noored tänaval puhuma panna.

Linnapea soovib, et politsei rakendaks kahel augustilõpu nädalal ja kahel septembri esimesel nädalalõpul Kuressaare kesklinnas kell 21–06 aktiivselt jalgsipatrulle, kellel on ka õigus joobetunnustega alaealisi puhuma panna.

„Oleme kindlad, et sellel on suurem distsiplineeriv ja seadusrikkumisi ennetav mõju kui mistahes muul meetmel. Linnavalitsus on omalt poolt valmis neid aktsioone ekstra rahaliselt toetama,“ kirjutas Urve Tiidus Kuressaare politseijaoskonnale.

Linnapea hinnangul sõltub jalgsipatrullide vajadus ka ilmastikust. „Kui ikka kõvasti vihma sajab, siis väheneb vajadus patrulli järele tänaval.“

Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Kaido Vahter ütles Oma Saarele, et võimalusel ja vajadusel on politsei jalgsipatrulle alati kasutanud ja pole probleemi, miks ei võiks see toimuda ka augusti viimastel nädalatel või septembri alguses.

Vahteri sõnul käitub politsei vastavalt seadusele ja kontrollib kõiki isikuid, sõltumata nende vanusest, vaid juhul, kui selleks on vajadus. „Sellist asja, et ükskõik kes vastu tuleb, puhuma panna, seda küll ei sünni,“ lisas vanemkomissar.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)