Krimi

Kudjapel süttis tühi elumaja. 23. septembri öösel kell 1.54 teatati Lääne-Eesti päästekeskusele tulekahjust Kaarma vallas Kudjape külas, kus põles kahekorruseline tühjana seisev elumaja.

Päästjate kohale jõudes oli tuli levinud üle terve hoone. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 3.09 ja kustutati 6.49. Hommikul korraldasid samas tuletõrjujad veel järelkustutuse. Hoonest jäid püsti seestpoolt söestunud seinad. Tulekahju põhjuseid uuritakse.

Lauspuhumise käigus tabas politsei kolm joobes juhti. Esmaspäeval, 24. septembril tabati Saaremaal politseioperatsiooni käigus kolm alkoholijoobes sõidukijuhti. Neist ühel oli juba eelnevalt kehtiv karistus joobes juhtimise eest ning seega menetletakse järjekordset rikkumist kriminaalkorras. Politseioperatsiooni käigus kontrolliti tunni aja vältel 580 sõidukijuhti.

Politseioperatsioon „Kõik puhuvad“ viidi läbi Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel ja Kuressaare ringteel, selle  eesmärgiks oli sõidukijuhtide kontrollimine ning joobes juhtide tabamine.

Politsei pressiesindaja Kristi Mägi teatel karistatakse mootorsõiduki joobes juhtimise eest vastavalt liiklusseaduse §-le 7419 rahatrahviga kuni 18 000 krooni. Lisakaristusena võib kohaldada juhtimisõiguse äravõtmist kolmest kuni üheksa kuuni.

2006. aastal põhjustasid joobes juhid Saare maakonnas 36 liiklusõnnetust.
2007. aasta esimese kaheksa kuuga on tabatud 185 joobes sõidukijuhti ning 51 neist olid teistkordsed rikkujad. Sama ajavahemiku jooksul on joobes juhid Saare maakonnas põhjustanud 28 liiklusõnnetust. Neist seitsmes said inimesed vigastada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)