Kolme päeva jooksu võit jällegi Sillamäele (2)

Kolme päeva jooksu võit jällegi Sillamäele

 

34. Saaremaa kolme päeva jooksu, kus läbitakse maratonidistants, võitis kokkuvõttes ülekaalukalt Vjatšeslav Košelev (fotol), kellele see on kuues üldvõit antud võistlusel. Naistest oli parim Kaja Vals. Saarlastest oli kiireim mees Kalev Õisnurm ning naine Taimi Kangur.

Reedest pühapäevani kestnud ürituse ülekaaluka võitja, Sillamäe jooksumehe Vjatšeslav Košelevi sõnul tuli ta Saaremaale võitma ning läks igale distantsile (10 km, 16 km 195 m, 16 km) püüdma rajarekordit. Viimane õnnestus saavutada teisel päeval Lõpe–Torgu etapil.

“Kokkuvõttes jään võistlusega väga rahule, kuigi kolmas päev oli juba raske,” vahendas võitja muljeid ning lubas osaleda ka järgmise aastal. Et konkurentsi teravdada, loodab mees, et tuleval aastal tuleb Saaremaale võistlema ka rohkem tippjooksjaid.

Taimi Kangur on startinud tosinal kolme päeva jooksul ning alati lõpetanud parima saarlannana. Esimese päeva lõppedes ütles Kangur, et kuigi tõbisena joosta polnud kerge, loodab ta alati võitu.

Ligi kahesaja osaleja seas oli palju neid, kelle jaoks pikamaajooks mitte igapäevane ei ole, kuid spordiga on neil sellegipoolest lähedased suhted. Neljandat korda stardis olnud mitmevõistleja Raigo Saar hindab oktoobrikuist jõuproovi kõrgelt. “Mis saaks olla sügisel parem ettevalmistustreening kui selline jooksuvõistlus?” küsis Saar.

Teine noor Saaremaa mitmevõistleja Pille-Riin Toomsalu tuli starti, et teada saada, kas kolme päevaga maratonidistantsi läbimine (42 km 195 m) on talle võimetekohane või mitte. Tulemusega jäi ta rahule, saati veel kuna esimese päeva kümnekilomeetrisel linnaringil parandas ta Tallinna sügisjooksul saavutatud tulemust ligi kuue minutiga. “Siin oli mu elu teine kümnekilomeetrine distants,” märkis neiu.

Võistlusjärgselt kiitsid sportlased kui ühest suust head päikselist ilma, mis soosis jooksmist igati. Kui tavaliselt muudab teise päeva paljudele üliraskeks Lõpe–Torgu rajal puhuv kõva vastutuul, siis tänavu oli see vaevutuntav ning pigem tagant, märkisid jooksjad.

Esmakordselt Saaremaa kolme päeva jooksu kohapeal jälginud tuntud eesti kergejõustikumänedžeri Aivar Karotamme arvates on selline üritus spordile ja tervisepordile suur reklaam. “Hoidke seda traditsiooni,” pani ta saarlastele südamele.

Kokku lõpetas jooksu 185 sportlast 203-st alustanust.

34. Saaremaa kolme päeva jooksu parimad

Mehed: 1. Vjatšeslav Košelev, Sillamäe Kalev, 02:14:28; 2. Taivo Püi, Spordikeskus, 02:16:09; 3. Aleksei Saveljev, Stamina, 02:17:50.

Naised: 1. Kaja Vals, SK Falck, 02:55:27; 2. Tatjana Sotnikova, Hansapank, 02:57:42; 3. Svetlana Bobõlkova, Sillamäe Kalev, 02:59:34.

Juuniorid: 1. Markko Etverk, Rakvere, 00:29:42; 2. Aleksei Tšuvilski, Sillamäe Kalev, 00:29:47; 3. Rimo Timm, Saaremaa, 00:30:04.

Meeskonnad: 1. Sportkeskus.ee (Kaupo Tiislär, Taivo Püi, Henry Uljas, Toomas Tarm), 07:07:30; 2. VAK Staier I (Raivo Nõmm, Keio Kits, Rivo Subi, Aivo Priks), 07:22:15; 3. Kaitsejõudude SK (Jürgen Einpalu, Peeter Pihl, Sander Vaher), 07:23:13.

Naiskonnad: 1. VAK Staier naised (Anneli Vaher, Anneli Lenk, Lilian Estorn, Anneliis Vahtramäe), 09:31:05; 2. SK Falck (Kaja Mulla, Galina Bernat, Kaja Vals), 09:45:18; 3. Sarma naiskond (Maris Jaama, Siiri Nurk, Taimi Kangur), 09:54:26.

Parimad saarlased: Taimi Kangur, JK Sarma, 03:14:44; Kalev Õisnurm, SV Torutööd OÜ, 02:28:31.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)