Osa Orissaarest minema saadetud lastest jätkab erikoolis

Orissaare internaatkooli nõukogu otsusega hiljuti koolist välja visatud 15 lapsest jätkavad osa kooliteed erikoolides.

Haridusministeeriumi koolikorralduse osakonna nõunik Ants Eglon ütles möödunud nädalal Oma Saarele, et viie koolist väljaarvatud õpilase osas on alaealiste komisjon langetanud otsuse taotleda nende suunamist erikooli (Puiatusse ja Kaagverre). “Üks õpilane pidi olema viinaravil Wismari haiglas ja ma loen nimekirjast välja, et teine niisugune on veel,” lausus Eglon.

Ülejäänud laste koolitee otsustavad nõustamiskomisjonid.

Egloni sõnul sai talle paljudes eesti peredes valitsev masendav olukord selgeks juba 2002. aastal, kui ministeerium hakkas looma õpilaskodusid.

“Varem ma ei uskunud, et eesti inimesed võivad olla nii hulludes ja totrates tingimustes, et lapsed ei saa enam kodus õppida,” rääkis Eglon. “Meil on praegu ligi 700 last, kes saavad riigilt kohatoetust, mis võimaldab neil elada õpilaskodudes.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)