Saare keskraamatukogu sai saja-aastaseks

Saare keskraamatukogu sai saja-aastaseks

 

Neljapäeval tähistas Saare maakonna keskraamatukogu Kuressaare Linnateatris suurejooneliselt oma 100. aastapäeva.

Saare maakonna keskraamatukogu direktriss Anu Vahter oli rõõmsalt üllatunud, et nii paljud olid võtnud vaevaks kohale tulla juubilari õnnitlema. Pärast sündmuse sisse juhatanud Kristo Käo kitarrimängu said sõna kultuuri- ja haridusminister Laine Jänes, Kuressaare linnapea Urve Tiidus, Saare maavanem Toomas Kasemaa ja eelmine keskraamatukogu direktriss Hilja Varvas.

Praegune direktriss Anu Vahter tutvustas keskraamatukogu ajalugu. Vahepaladeks laulsid Jeppsi poisid ja Viljandi kultuuriakadeemia kasvandikud mängisid pilli. Pärast jätkusid õnnitlused pea tund aega.

Esimesena sõna saanud minister Laine Jänes peab oma sõnul raamatukogu omamoodi mekaks, sest siia on kogutud varandust, mida peaks hoidma ja kaitsma. Sest niikaua kui on olemas oma keel ja raamatud, niikaua on alles Eestimaa, Saaremaa, ütles Jänes.

Juubilari õnnitlema tulnud linnapea Urve Tiidus rääkis ühe väikese loo oma lapsepõlvest, kuidas nende peres oli traditsiooniks, et isa (väikese maapoe juhataja) tõi talle igal nädalalõpul ühe raamatu. “Ma ei tea midagi mõnusamat sellest lõhnast, sellest erilisest tundest kui see, kui sa võtad lahti uue raamatu,” märkis Tiidus. Ja lõpetas kõne ladina mõtteteraga: vita sine libris mors est (elu ilma raamatuta on surm).

Õnnitlusi üle andnud maavanem Toomas Kasemaa aga andis lubaduse, et külastab nüüdsest raamatukogu sagedamini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)