Laste toidulaud tervislikumaks

Laste toidulaud tervislikumaks

 

Tervise Arengu Instituudi algatatud toitumiskampaania kutsub lapsevanemaid üles rohkem mõtlema oma laste igapäevase toidulaua tervislikkuse üle ning langetama toidupoes teadlikke ostuotsuseid.

Laste ülekaalulisus on üha kasvav probleem kogu Euroopas. Selles mängivad suurt rolli karastusjookide, kiirtoidu ja valmistoitude jõuline pealetung. Kuna inimese tervist kogu hilisema elu jooksul mõjutavad toitumisharjumused kujunevad välja juba lapsepõlves, on instituudi hinnangul esmatähtis, et laste kodune toidulaud oleks võimalikult tervislik ja tasakaalustatud.

27. oktoobrist 19. novembrini kestev toitumiskampaania on suunatud eelkõige lastevanematele, aga ka 5–9-aastastele lastele. Just viimastele on mõeldud ka koostöös kirjastusega Varrak valminud muinasjuturaamat “Sööärasöö”, kus seletatakse lastele sobilikus stiilis lahti tervisliku toitumise põhitõed.

“Arvan, et trendid toitumises on tervislikumaks muutunud,” kommenteeris saarlaste söömisharjumusi Saare maavalitsuse spetsialist Imbi Jäe.

“Pidulaual võib tihti näha aed- ja juurvilju dipikastmega. Väga palju juuakse mahla, siirupiga tehtud morssi peaaegu enam ei näegi. Toidulaual on kala-, kanatoidud ja hautatud aedviljad, ei puudu leib ega piim.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)