Vahetamata aknad tõid linnale sunniraha nõude

Tervisekaitseinspektsiooni Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakond rakendas Kuressaare linnavalitsusele 10 000-kroonist sunniraha nõuet, kuna Kuressaare 5. lasteaia aknad jäid määratud tähtajaks vahetamata. Tervisekaitsetalituse Saaremaa osakonna juhataja kohusetäitja Inge Balin kinnitas, et olukord lasteaias on tõepoolest trööstitu ja nad on teinud akende osas linnale ettekirjutusi juba 2004. aastast alates.

Möödunud talvel oli kaheksas ruumis temperatuur alla normi, minimaalne fikseeritud temperatuur oli 14,5 kraadi.

Lasteaia juhataja Monika Talistu ütles Oma Saarele, et nad võtavad tarvitusele kõik abinõud, et külmal ajal olukorda leevendada. Sama kinnitas ka abilinnapea Argo Kirss, et lasteaeda köetakse, tihendatakse aknad ja vajadusel viiakse ruumidesse lisakütteseadmed.

Inge Balini sõnul ei ole probleemiks ainult temperatuur, mis eelmisel talvel oli osa ruumides koguni 14 kraadi, ent logisevad aknad võivad lastele ka kaela kukkuda. Samuti ei saa rühmaruume korralikult tuulutada.

“Selle probleemi lahendamist ei saa ju lõputult edasi lükata,” märkis Balin, kelle sõnul on soojema talve korral tõepoolest võimalik talv üle elada, kuid eelmisel talvel mõõdeti lasteaia saali temperatuuriks kõigest 13 kraadi.
Kuressaare linna haridusnõunik Õilme Salumäe ütles Oma Saarele, et linnavalitsus tegutseb selle nimel, et panna hoone järgmisel aastal kapitaalremonti.

Linnavalitsus ei pea mõistlikuks teha kõikide suuremate vajalike tööde nimistust praegu ära vaid akende vahetus, sest juba tuleval aastal on plaanis alustada hoone täielikku rekonstrueerimist. Tellitud on projekt ning tehtud vajalikud ettevalmistused struktuurifondidest raha saamiseks.

Salumäe sõnul ei too ju ettekirjutus linnaeelarvesse täiendavaid rahalisi vahendeid. Ka haridusnõunik kinnitas, et tehakse kõik võimalik, et temperatuur talvel rühmaruumides normaalne hoida.

Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakond saatis linnavalitsusele juuni alguses kirja, kus paluti 1. septembriks soetada kõigile 5. lasteaia lastele kõva põhjaga voodi ning likvideerida hallituslaigud ja veekahjustused, mida on põhjustanud laest läbi tungiv vesi. Ka oli kirjas nõue välja vahetada amortiseerunud aknad, mis lasevad läbi nii vett kui ka külma.
Kõik ülejäänud nõuded peale akende vahetuse on linn täitnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)