Haigla hakkab hävitama nakkusohtlikke jäätmeid (1)

Kuressaare haigla ostab jäätmeautoklaavi, milles hakatakse utiliseerima nakkusohtlikke meditsiinijäätmeid.

“Autoklaav muudab kahjutuks verised süstlanõelad, mädalapid ja kõikvõimalikud kasutatud meditsiinivahendid, mille kaudu on võimalik nakkuse levik,” ütles Oma Saarele Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu. “Ühest otsast pannakse jäätmed sisse ning järele jäävad vaid tavalised olmejäätmed graanuli kujul,” lisas ta.

Sarapuu sõnul viiakse praegu kõik nakkusohtlikud meditsiinijäätmed Saaremaalt Tartusse hävitamiseks, enne seda põletati jäätmed Sõmera katlamajas.

Prantsuse päritolu autoklaav tahetakse tööle panna veel selle aasta lõpus, võimaluse korral pakutakse teenust ka teistele Saaremaa meditsiiniasutustele.

Jäätmeautoklaavi ostmist toetas keskkonninvesteeringute keskus, kes eraldas haiglale 678 433 krooni. “Minu arvates on see üks väga tubli asi, kui peame silmas keskkonda ja võimalike infektsioonide levimist,” lausus Sarapuu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)