Võidusamba korjanduskast hakkab rändama mööda maakonda

Vaatamata Kaitseliidu infole, et annetusi Tallinnasse rajatava Vabadussõja võidusamba heaks saab teha kõikjal Kaitseliidu malevates, ei ole seda võimalik teha Saaremaal.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku kt leitnant Riho Lonni sõnul on ta viivitusest teadlik. Lonn lisas, et Kaitseliidu Saaremaa malev plaanib vastava korjanduskasti panna mööda omavalitsusi külakorda käima.

Oma Saare toimetusega võttis ühendust kodanik, kes soovis teha annetuse rajatava võidusamba heaks kohalikus maleva staabis. Kui ta sinna helistas, ütles korrapidaja, et pealikku praegu kohal ei ole. Viimane pidavat tulema alles reedel ja siis saab ka annetada.

Leitnant Lonni sõnul on viivitus tekkinud sellest, et kohalikul maleval ei ole veel detailset plaani, kuidas annetuste vastuvõtmise kord peaks töötama. “Plaanime kontakteeruda omavalitsustega ja panna see korjanduskast käima mööda omavalitsusi, et kõik saaksid annetada,” rääkis Lonn, kelle sõnul on kast kohapeal täiesti olemas, kuid kasutatud seda veel ei ole. “Tahame plaani enne paika saada,” selgitas Lonn viivituse põhjust.

Leitnandi kinnitusel kestab annetuste kogumise kampaania terve aasta ja kindlasti saab ka nimetatud kodanik oma raha annetuskasti panna.

Tallinnasse rajatava Vabadussõja võidusamba heaks on üle Eesti annetanud juba rohkem kui 1500 inimest. Iga annetaja saab toetuse eest märgi, nende nimed avalikustatakse soovi korral samba rajamist teostava sihtasutuse kodulehel ning paigutatakse ka rajatava monumendi nurgakivisse.

Monument peaks Tallinnas Harjumäel valmima 28. novembriks 2008.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)