Kuressaare haigla tegi köögis põhjaliku remondi

Kuressaare haigla tegi köögis põhjaliku remondi

 

Möödunud nädalal lõppesid Kuressaare haiglas pool miljonit krooni maksma läinud köögi renoveerimistööd, mille käigus sai köök uue tehnika ja siseviimistluse.

Haigla toitlustusosakonna juhataja Sirje Toompuu ütles Oma Saarele, et nüüd on köögis uus elektrooniline katel ja uued pliidid. “Uus tehnika kergendab ka füüsilist tööd,” lausus Toompuu.

Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu märkis, et 1986. aastal haigla uues osas avatud köögi seisukord oli mitmeski mõttes kriitiline, kuid remont ootas seni raha taga.

“Meie esimene mõte oli osta ainult uus tehnika, aga elu näitab, et kui hakata daamile käekotti ostma, siis on vaja ka saapaid, mantlit, kübarat jne,” rääkis Sarapuu. “Lõpuks me renoveerisime kuumköögi täielikult.”

Uus köögitehnika läks Sarapuu sõnul maksma 300 000 krooni ja remont 200 000 krooni. Kogu töö tehti ära haigla oma säästude arvelt ja oma jõududega, ehitusfirmasid kaasamata.

Haigla juht ütles, et söökla toitlustada on 365 töötajat ja kõik haigla patsiendid, keda aastas koguneb enam kui 5000. 13 töötajaga köögis on suur võimsus ja koormus, mis võimaldab siia praktikale võtta ka Kuressaare ametikooli kokanduseriala õpilasi.

Viktor Sarapuu sõnul on Kuressaare haigla Eestis ainuke haigla, mille köök asub kolmandal korrusel, tavaliselt paikneb köök kas esimesel korrusel või keldrikorrusel.

Praegu käivad haigla vanas osas taastusraviosakonna remonditööd.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 116 korda, sh täna 1)