Mahepõllundus tõuseb ausse (1)

Eesti maaülikooli eestvõttel Tartus toimunud konverentsil täheldati mahepõllunduse populaarsuse kasvu nii Eestis kui maailmas tervikuna.

Konverentsil osalenud Saare maakonnas mahepõllundust edendaval talupidajate liidu juhil Aivar Kallasel oli heameel tõdeda, et looduslikult puhast ja täisväärtuslikku toitu hinnatakse Eestimaal üha enam ja enam.

“Marjad, õunad ja köögivili on hinnas. Keerulisem on piima ja lihaga. Me peame ise selleks kõvasti tööd tegema, et tarbijad mõistaksid ka mahepiima ja -liha väärtust,” sõnas Aivar Kallas.

Saare maakonnas on 137 mahepõllundusega tegutsevat talu. Mahetootjad ei kasuta mineraalväetisi ega keemilisi taimekaitse- ja putukatõrjevahendeid. Samuti on välistatud geenmuundatud taimede kasutamine.

Terves maailmas on inimesed nõus maksma tervislike mahetoodete eest vähemalt 20 protsenti rohkem. Nii see peaks ka Eestis olema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)