UNICEF märkas Kuressaare soovi arvestada lastega

UNICEF-i hindamiskomisjon on otsustanud 2007. aasta algusest toimunud vaatluste ja vestluste tulemusel anda Kuressaare linnale laste- ja noortesõbraliku linna tiitli.

Möödunud sügisel tiitlile kandideerimise teema üles võtnud Lustjala mängumaa juhataja Katrin Karu väljendas tunnustuse üle tõelist heameelt. Ja seda eelkõige tiitli eripära arvestades. “Selle saamine ei märgi millegi lõppu, vaid samal teel jätkamist,” selgitas Karu. Ta lisas, et see tiitel ei lase lastega seotud teemasid tähelepanuta jätta, vaid kohustab asjaga teadlikult tegelema.

Ka Kuressaare linnapea Urve Tiidus rõhutas, et tegemist ei ole auhinnaga tehtu eest, vaid säärane tiitel kinnitab linna tahet muutuda veelgi lastesõbralikumaks.

Linnaelanikele annab see Tiiduse sõnul kindluse, et alati kui linnavalitsuses otsuseid langetatakse, kaalutakse põhjalikult ka laste huve. “See on meiepoolne lubadus ja tõotus igas asjas laste huve silmas pidada,” ütles Tiidus, kuid märkis, et lapse jaoks on esmatähtis perekond, ülejäänud saavad olla vaid toetajaks.

Vahekokkuvõtete põhjal on UNICEF-i Eesti rahvuskomitee esindaja Toomas Palu toonud varasemalt Kuressaare tugevate külgedena välja värske õhu, kaootilise ehitamise puudumise, turvalise elukeskkonna, sotsiaalse kontrolli, vöötraja ees peatuvad autojuhid, korras koolid. „Heade asjadega harjuvad inimesed väga ruttu, olekski vaja neile meelde tuletada, mis on nende linnas head,” ütles Palu aasta alguses Oma Saarele.

Laste- ja noortesõbraliku linna sertifikaadi annavad Kuressaare esindajaile üle peaminister Andrus Ansip ja ÜRO lastefondi UNICEF Eesti rahvuskomitee president Elle Kull 23. novembril Stenbocki Majas toimuval pidulikul tseremoonial. Lisaks linnavalitsuse ja volikogu esindajatele sõidab vastuvõtule noor laulja Maria Väli.

Lisaks Kuressaarele pälvib mainitud tiitli tänavu Haapsalu. Varem on Eestis sellise tunnustuse osaks saanud Tartu, Viljandi, Pärnu, Kunda, Saue, Narva, Põlva, Tallinn ja Jõhvi.

Euroopas on viimase seitsme aasta jooksul laste- ja noortesõbraliku linna tiitli pälvinud üle kahesaja linna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)