Infomess Teeviit ootab huvilisi (1)

Infomess Teeviit ootab huvilisi

 

Täna avab Tallinnas neljateistkümnendat korda uksed noorte infomess Teeviit, mis jagab külastajaile laialdast informatsiooni õppimisvõimalustest ja vaba aja veetmisest kuni tööhõiveni.

Ainsa eksponendina Saaremaalt osaleb messil Kuressaare ametikool. Õpilastega koos pealinna sõitnud Koidu Põld ütles, et oma kooli tutvustada soovivatele õpilastele tehakse eelnevalt väike koolitus, kuidas messil kooli reklaamida. Tänavu esindab ametikooli üheksaliikmeline meeskond.

Põllu sõnul viidi ametikooli õpilaste seas mõned aastad tagasi läbi küsitlus, uurimaks kust saadi enne sisseastumist kooli kohta infot. Umbes viis protsenti olid koolist kuulnud Teeviidal, märkis Põld.

Leisi keskkooli ja Kuressaare gümnaasiumi õpilased sõidavad Teeviidale organiseeritult. Kuressaare gümnaasiumi noorsootöö osakonna juhataja Anneli Meistersoni sõnul korraldavad reisi üheteistkümnendikud koos klassijuhatajatega. Meistersoni hinnangul on ühiselt minek mõttekam, kuna siis saab ka õppetöö vastavalt korraldada. Näiteks tänavu läheb kooliajast messil käidud päev kirja praktikapäevana.

Leisi keskkoolist sõidavad messile traditsiooniliselt abituriendid ning transpordi eest tasub kool, rääkis klassijuhataja Imbi Oolup.

“Kaheteistkümnendas on lastel rohkem silme ees, mida nad tahavad, ning oskavad ka messil selle kohta rohkem küsida,” põhjendas Oolup, miks ei käida infolaadal juba üheteistkümnendas klassis.

Ühist sõitu pole plaanis Orissaare gümnaasiumil ega Saaremaa ühisgümnaasiumil. Orissaare gümnaasiumi direktori Peeter Hansbergi sõnul ei soosita Orissaares kooliajast messil käimist. Kui aga õpilased ise lähevad, suhtutakse sellesse siiski mõistvalt, täiendas huvijuht Mare Noot. Saaremaa ühisgümnaasiumi huvijuht Triino Lest märkis, et nende kooliski eelistatakse, et õpilased käiksid sellistes kohtades oma vabal ajal.

Teeviit 2007 toimub Tallinnas Eesti näituste messikeskuses Pirita teel.

Uksed on täna ja homme lahti kell 10–18 ja laupäeval 10–16. Koha pealt ostes maksab pääse õpilastele 35 ja täiskasvanutele 45 krooni, arveldatakse sularahas. Messi piletiga saab soodsamalt nii Kumu kunstimuuseumisse kui Pimedate Ööde Filmifestivalile, seisab ürituse kodulehel www.teeviit.ee .

Noorte infomessi Teeviit korraldamise idee sai alguse aastal 1994 ning sellest ajast alates on messi korraldanud Eesti Noorsootöö Keskus (algselt Eesti Noorsoo Algatuskeskus) ning haridus- ja teadusministeerium.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)