Kuressaare kultuurikeskuses käis kõva nuputamine

Kuressaare kultuurikeskuses käis kõva nuputamine

 

Eile lahendasid 5. 6. ja 7. klasside õpilased Kuressaare kultuurikeskuses mitmesuguseid ülesandeid maakondliku võistluse “Nuputa” raames.

Kokku võttis võistlusest osa 5.–6. klasside arvestuses 15 võistkonda 12 koolist ja 7. klasside õpilasi oli võistlemas 11. Maakoolidest olid esindatud Leisi keskkool, Orissaare gümnaasium ning Valjala, Kärla, Salme, Kaarma, Lümanda ja Muhu põhikool; kõik linnakoolid olid välja pannud 1–3 võistkonda.

Võisteldi nii individuaal- kui võistkondlikus arvestuses. 5.–6. klassidest olid kuus edukamat võistkonda SÜG 1 (Maria Aarnis, Magnus Kaldjärv, Indrek Viires, Joel Jakob Koel; õpetaja Anu Ausmees), Kärla põhikool (Egelin Ellermaa, Kaja Armus, Henrika Trave; õpetaja Anne Tõru), SÜG 2 (Sander Õun, Hanna Tuus, Henri Sink, Karl Jõgi; õpetajad Anu Ausmees, Epp Petrov), KG 1, Kuressaare põhikool ja KG 2.

Peastarvutajatest olid parimad 5.–6. klasside arvestuses Joel Jakob Koel Saaremaa ühisgümnaasiumist, Riin Nõukas Kuressaare gümnaasiumist ja Henri Sink Saaremaa ühisgümnaasiumist. Parimaiks arvutajaiks 7. klassist osutusid Lauri Kiirend Orissaare gümnaasiumist ja Anni Pupart Kuressaare põhikoolist.

Saare- ja Muhumaalt lähevad finaali, mille aprillikuus korraldab Rapla Vesiroosi gümnaasium, nii noorematest kui ka vanematest õpilastest 1. ja 2. koha omanikud. “Saarlased on vabariiklikult võistluselt häid kohti toonud, meil pole midagi häbeneda. Ka väiksed maakoolid on seal suurtega rinda pistnud täiesti võimsalt,” oli aastaid “Nuputa” võistlusega seotud olnud Kärla kooli õpetaja Anne Tõru väga optimistlik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 81 korda, sh täna 1)