Kunstnike liidu volikogu taunis Vabadussõja võidusamba kavandit

Neljapäeval oma liikmete nõudmisel kogunenud Eesti kunstnike liidu volikogu leidis, et Tallinna Vabaduse väljakule rajatava Vabadussõja võidusamba praegune lahendus on esteetiliselt ebaprofessionaalne ja mõõtmetelt liiga suur ning selle tehnilise teostuse õnnestumine on kaheldav.

Volikogu ühines kunstiakadeemia üleskutsega valitsusele arvestada riigile oluliste otsuste langetamisel professionaalide arvamusega ning soovitas veel kord kaaluda Vabadussõja võidusamba lahenduse sobivust praegusse aega ja Vabaduse väljaku linnaruumi.

Kunstnike liidu volikogu tegi ettepaneku korraldada uus konkurss, saamaks Eesti esindusväljakule väärikas ja meie ideaale ja püüdlusi adekvaatselt tähistav monument.

Kuigi samba sellisel kujul püstitamise vastu olevad tuntud kultuuritegelased ja paljud kodanikud olid eile pärastlõunaks internetis andnud 7230 allkirja, on kaitseministeerium allkirjastanud leppe, mille järgi Tšehhi firma Sans Souci rajab 63 miljonit krooni maksva samba 15. oktoobriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)