Raiekomisjon soovib põlispuude säilitamist (1)

Veebruarikuu lõpus esitas Aia tänaval asuva elumaja korteriühistu linna raiekomisjonile taotluse võtta maha kolm majale kõige lähemal kasvavat põlispuud. Linna raiekomisjon seda taotlust ei rahuldanud.

Korteriühistu “Saare” veebruarikuu lõpus toimunud erakorralise koosoleku protokollist võib lugeda, et kuna Aia tn 54 asuva elumaja ees kasvavad põlispuud võivad lõhkuda uut pandust (s.o kaldteed) ja kuna lehtedes puuoksad määrivad majaseinu, siis taotlevad üldkoosolekust osavõtjad kolme majale kõige lähemal kasvava puu maha raiumist.

Kuressaare linna raiekomisjon seda taotlust ei rahuldanud. Vastuses korteriühistu palvele kirjutas raiekomisjoni esimees Kaljo Ellik, et puude raiel puudub otsene vajadus.

Ellik kirjutab: “Oleme lihtsalt harjunud ja (senisest mentaliteedist) ära hellitatud, et raiume maha, kasvab uus, tarbime ära – võtame järgmise.
Põlispuud linnakeskkonnas on midagi palju enamat, kui see esialgu paistab. Ärgem unustagem, et puud-põõsad püüavad kinni õhus lendleva tolmu ja heitgaasid. Lähitulevikus, kui Aia tänaval liiklus oluliselt intensiivistub, on igal puul ülioluline väärtus. Samas on haljastus ka oluline miljöö looja…”

Kuressaare linna raiekomisjoni esimees Kaljo Ellik soovitab Aia tn 54 elanikel nende maja ees olevaid lehtes puid suvel asjatundlikult kujundada. Sellist teenust osutavad Kuressaares mitu firmat.

Samas hoiatab Ellik majaelanikke, et okste laastamisega ei tohiks põlispuid kondistada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)