Saaremaa miniteatripäevad kuulutavad kevadet

Kevad tuleb ikka siis, kui enne on kevadekuulutajaid näha-kuulda olnud. Saaremaa ühisgümnaasiumi jaoks on üheks olulisemaks kevadekuulutajaks tänavu 15.–17. märtsini juba 17. korda toimuv üle-eestiline kooliteatrite festival Saaremaa miniteatripäevad.

Külalisi saabub nii Lääne-Virumaalt kui Järva- ja Jõgevamaalt, Harju- ja Raplamaast rääkimata. Pealinnastki on mitu truppi tulekul. Ja loomulikult astuvad publiku ette saarlased, sedapuhku KG ning Inspira esindajad ja SÜGi Krevera ja Kreisis. Nende nelja seast valitakse trupp, kes esindab Saaremaad aprillis Tartus toimuval vabariiklikul festivalil.

Kui eelmisel aastal oli festivali järjekorranumber 16 see, mis ärgitas ürituse läbivaks teemaks võtma hüüdlause “Jää jumalaga, puberteet!”, siis tänavu mõtlesime, et üks 17-aastane võiks juba heldinult oma lapsepõlvele tagasi vaadata ja nii saadab selleaastast kooliteatrite seltskonda Leelo Tungla luuletusest pärit mõttetera:

Lapsepõlv on lahe aeg – ära maga seda maha.
Kui ei ole lapseeas mängitud ja rapsitud,
võime olla vanast peast hoopistükkis lapsikud!

Püüne pääl lapselikult hullavat seltskonda on lubanud hindama tulla näitlejad Kersti Kreismann, Piret Rauk, Garmen Tabor, Andres Raag, Aarne Mägi, Eesti Näitemänguagentuuri esindaja Monika Läänesaar, lavastaja Ain Mäeots, kirjanik Urmas Lennuk, teatrimees Jaak Allik, Riigikogu liige Indrek Saar, teatritudeng Maarius Pärn ja esimesest festivalist alates kuulub žüriisse ka SÜGi direktor Viljar Aro.

Lisaks etendustele saavad osalejad ja kõik huvilised lustida esimesel õhtul ansambli Kriminaalne Elevant heatujumuusika saatel ning teisel õhtul vaadata SÜGi 11. klasside 18. kabaree-etendust.

Nagu ikka, ootavad korraldajad kõiki saarlasi ja ka saarele tulnud külalisi hääd teatritegemist nautima!

Rita Ilves

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)