Vabatahtlikud käisid Saaremaa prügi kaardistamas (1)

Nädalavahetusel käis üle 30 vabatahtliku projekti “Teeme ära 2008” raames läbi kogu Saare maakonna, et kontrollida varem kaardistatud risustatud kohti ning leidmaks uusi prügihunnikuid. 3. mail kogutakse kokku 40 000 vabatahtlikku üle Eesti ning tehakse ühe päeva jooksul puhtaks kogu riik.

“Teeme ära 2008” Saaremaa piirkonna koordinaator Kristina Tiitson ütles Oma Saarele, et vabatahtlikke oli üle ootuste rohkem. “Inimesed tulid vabatahtlikult meile appi – me oleme selle eest tänulikud,” sõnas Tiitson, kelle sõnul tegi Saare maakonna vabatahtlike arv silmad ette nii mõnelegi maakonnale mandril.

Saare koordinaatori sõnul oli üheks hirmuks ka see, et ei tule piisavalt autosid ning igasse valda ei jätku sõidukeid. “Kõik lahenes ilusasti ja pühapäeval tuli kaardistamine ainult lõpetada,” sõnas Tiitson ning lisas, et sel nädalavahetusel toimusid samalaadsed üritused paralleelselt ka Põlva- ja Pärnumaal.

Kristina Tiitsoni sõnul oli nädalavahetusel toimunud kaardistamine eeltöö 3. maile, mil kogu Eesti puhastatakse. “21. märtsist alates on vabatahtlikel võimalus registreerida ennast ja aidata puhastada Eestimaa loodust,” sõnas Tiitson ning lisas täpsustava infona, et registreerida saab veebiaadressil www.teeme2008.ee , kust saab infot ka kogu tegevuse kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)