Kuressaares kohtusid Euroopa ametikoolide juhid

Kuressaares kohtusid Euroopa ametikoolide juhid

 

Reedel ja laupäeval tutvusid Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni (AEHT) juhtorganite esindajad sügisel Kuressaare ametikooli korraldatava aastakonverentsi võistluspaikadega.

Töökohtumisel osales üle 30 kutsekoolijuhi 22 Euroopa riigist, kes arutasid Kuressaares organisatsiooni juubelikonverentsi korraldusega seonduvat ning tutvusid õpilasvõistluste toimumispaikadega nii ametikoolis kui ka linna spordihoones.

“Kõik koosolekul osalenud inimesed jäid meie ettevalmistustöödega rahule,” ütles Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand, kelle sõnul on kõige suuremaks probleemiks lennuühendus. “Kolm ja pool tundi lennujaamast kohale sõita on eurooplase jaoks ikka pikk maa,” märkis Rand, kes arvab siiski, et küll hakkama saadakse.

Saaremaale oodatakse oktoobris ligi 700 väliskülalist

Kokku oodatakse Saaremaale 14.–19. oktoobrini toimuvale aastakonverentsile ligi 700 väliskülalist kuni 40 riigist. Neist ligi pooled on kaheksal võistlusalal osalevad õpilased: kokad, kondiitrid, baarmenid, majutus- ja restoraniteenindajad, hotelli-, turismi- ning juhtimiserialade õpilased. Võistlused viiakse läbi nii ametikooli kui ka Kuressaare spordihoone ruumes. Koolijuhid ja õpetajad osalevad loengutel ja töötubades.

“Meie juurde tulevad maad, kes ei ole siin just tavapärased külalised: Türgi, Island, Portugal, 200 itaallast,” loetles Rand, kelle sõnul ei ole välistatud, et tuleb ka esindus Kolumbiast. Ta lisas, et pealegi on see väga hea võimalus tutvustada Saaremaad kui reisisihti ja pikendada konverentsi korraldamisega siinset turismihooaega.

“Ma loodan, et me saame sellega ilusasti ja edukalt hakkama,” ütles Rand. Tema sõnul peavad ka kuressaarlased olema valmis selleks, et ühel hetkel on linn täis võõrast rahvast. “Kes tahavad saada juhatust nii spordihoonesse, ametikooli või lossi ning tahavad kogeda just seda vahetut saarlase kommentaari sellele sündmusele,” rääkis Rand.

Üritust korraldab ametikool

Eesmärgiga hoida korralduskulud võimalikult madalal, korraldab Kuressaare ametikool ürituse ise. “Oleme valinud praegu selle raskema tee, et hoida hinda tulijate jaoks võimalikult madalal,” märkis Rand, toonitades, et üritus tehakse kooli oma jõududega ning usutavasti saadakse sellega ka hakkama.

“See paneb suurema koormuse meie ametikooli töötajatele, kuid kõik, kes on sellesse protsessi kaasatud, teevad seda lisaks oma põhitööle ja teevad seda vabatahtlikult,” rääkis Rand, kelle sõnul on see tegelikult hindamatu kogemus, sest Kuressaare ja Saaremaa võõrustab esimest korda nii suurt konverentsi.

Kuressaarele on selline rahvusvaheline üritus tähtis

“See on turismimajandust edendav ja Kuressaare linna mainet tõstev sündmusus ja selles mõttes on see väga tähtis Kuressaare linnale,” ütles linnapea Urve Tiidus Oma Saarele, lubades, et nii palju kui linn kaasa aidata saab, ta ka aitab. “Ametikool on selles asjas muidugi väga tubli ja ma usun, et nad saavad väga hästi hakkama,” mainis linnapea.

“Teame kõik, et turismimajanduses töötab ühelt poolt see tellitud ja makstud reklaam (brošüürid, messidel käigud, telereklaam), aga kõige paremini töötab just inimeselt inimesele reklaam,” ütles linnapea. Kui inimesed siin käivad ja ütlevad, et on vahva linn, kus on teenindus tasemel, inimesed toredad, siis see jutt kandub edasi väga paljudele ja toob lõppkokkuvõttes kasu saarele, linnale ehk meile kõigile.

Sel sügisel tähistab ligi 400 Euroopa kutsekooli ühendav AEHT aktiivse tegevuse 20. aastapäeva. Kokku on ühendusel liikmeid 40 riigist. Lisaks teeb AEHT koostööd Mehhiko, Vietnami ja Kolumbia kutseõppeasutustega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)