Mereajakiri Navigaator nimetab Kuressaaret spaapealinnaks (1)

Mereajakiri Navigaator on “navigeerinud” taas Saaremaale, sisaldades intervjuud saarlasest siseministri Jüri Pihliga, portreelugu kapten-kirjanikust Lembit Uustulndist ja ristides Kuressaare lausa spaapealinnaks.

Ajakirja esimeses numbris antakse ülevaade uuest laevaliiklusteenindusest, lugeda saab ka hädasignaalidest merel, Käsmu kaptenikülast, laevanimedest läbi aegade, Tuletorni seltsi loomisest ja paljust muust.

Autor Tiit Lillipuu on külastanud Kuressaares Grand Rose spaad: “Grand Rose restoran asub sopilises keldris. Väärikate paeseintega, millega ettevaatamatul kokkupuutel võib õhtutualett kivitolmused jäljed külge võtta. À la carte menüü on lühike, aga lööv – just niimoodi läbikomponeeritud nagu ühes korralikus gurmee-kohas olema peab.”

Järgneb menüü detailne kirjeldus. Autor on kohtunud ka mandlisilmse massööriga.

“Õbluke tailanna on seansi karmimatel osadel kogu keharaskusega seljas, triigib, murrab ja väänab koguka kliendi jäsemeid ning ülakeha nii, et liikmed raksuvad. Kogu 80-minutilise seti kaelamurdvaim osa oli sõna otseses mõttes kaela murdmine. Kui tüdruk selja tagant pea haardesse võttis ja seda vilumusega, mis teeks au roheliste barettide eriüksusele – raksaki! –, kõrvale pööras. Ja siis kindluse mõttes veel teisele poole sama karmilt väänas. …Igati hinda (890 kr) väärt elamus,” kirjutab autor.

Kapten Lembit Uustulnd on loo autorile rääkinud, kuidas teda tollasesse Leningradi Makarovi-nimelisse kõrgemasse merekooli vastu võtta ei tahetud ja miks talle kooli ajal välisviisat ei antud, aga ka “karbilaevast” Jaan Tomp ja putši ajal Tiptoniga Kopenhaagenis viibimisest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)