Muhus tuleb rahvusvaheline käsitööalane konverents

Muuseumidepõhise käsitöö tootearenduse rahvusvahelise projekti INEXTEX raames on muhulased käinud nüüd nii projekti algatanud maal Rootsis kui ka Ungaris ja Rumeenias ning aprilli algul tuleb neil võõrustada projektis osalejaid oma kodusaarel.

Kahe viimase reisi muljeid jagasid möödunud kolmapäeval Hellamaa külakeskuses Muhu muuseumi ja käsitööseltsi Oad ja Eed esindajate kokkusaamisel muuseumi töötajad Helen Pihl ja Eda Maripuu.

Nii praegused reisidel käinud kui ka muidu ilmas ringi liikunud inimesed tõdevad muuseas, et motiivi, mida meil uhkusega Muhu männaks kutsutakse, võib rohkemal või vähemal määral kohata igal pool üle ilma.

Võrreldi, et Rumeenias on rahvuslik käsitöö paremal järjel kui Ungaris. Reisidel käinud väitsid aga, et kusagil ei ole näha olnud nii paljude käsitöömeistrite järjepidevat tegevust kui muhulaste seas.

2. ja 3. aprillil külastavad projektis osalevate riikide esindajad Muhumaad, kus külalistele loodetakse pakkuda heas mõttes kultuurišokki. Külastatakse mitmeid käsitöömeistreid ning 2. aprillil peetakse käsitööalane konverents Hellamaa külakeskuses, millest oodatakse osa võtma kõiki Muhu saare käsitöömeistreid.

Konverentsipäevaks plaanitakse külakeskusesse ka käsitöönäitust, kuhu meistrid võivad juba praegu oma toodangut pakkuda. Rootslased aga tutvustavad konverentsil oma seniste käsitööalaste projektide käigus väljaarendatud tooteid ja jagavad kogemusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)