Looduskaitsjad paluvad leitud hülgepoegi mitte puutuda

Viimastel nädalatel on sagenenud juhud, kui riikliku looduskaitsekeskuse Saare regioonile on teatatud leitud hallhülgepoegadest, kelle sattumine poegimiskohtadest eemale on tingitud ebatavaliselt soojast ja jäävabast talvest.

LKK Saare regiooni direktor Tõnu Talvi ütles, et looduskaitsjad on Saaremaal viimase 10 päeva jooksul mitmel korral käinud väikesi valgeid ja enda eest tarmukalt seisvaid hülgepoegi merre tagasi viimas.

Looduskaitsekeskus palub inimestel hülgepoegade leidmise korral neile mitte läheneda ega neid toita, ümber paigutada või loomi muul viisil häirida.

Paari nädala vanuseid valge karvastikuga hallhülgepoegi on leitud sadamates, lautrikohtades ja lihtsalt mererannas. Hallhülged poegivad jäävabal talvel üksikutel rannikust kaugel meres asuvatel karidel ja laidudel ning seal poegimisperioodil valitsev hüljeste ebanormaalne paiknemistihedus, stressirikas keskkond ja konkurentsivõitlus põhjustavadki veel ema hoolt ja imetamist vajavate poegade hajumist ja sattumist inimese naabrusse.

Hülgepoegadest tuleb kindlasti eemal hoida nii lapsed kui ka koduloomad ning hülgepoja leidmisest teatada keskkonnainspektsiooni telefoninumbril 1313.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)