Kuressaare ametikoolis loodi kokkade klubi

Kuressaare ametikoolis loodi kokkade klubi

 

Märtsi lõpus loodud kokkade klubi tegutsemise eesmärgiks on erialase tegevuse arendamine ja propageerimine Kuressaare ametikoolis. Kokkasid on meie koolis koolitatud juba alates 1992. aastast. Praeguseks on ametikoolis koka ja toitlustusteeninduse eriala lõpetanud ligi 300 inimest. Tänaseks on õpitud ametile truuks jäänud paljud kokatööd armastavad, seda hingega võtvad, tublid ja hakkajad noored.

Avaüritusest võttis osa kümme vilistlast, kellest üks oli ametikoolis õpetajana töötav allakirjutanu. Kohal olid ka toiduvalmistamise ja teeninduse õpetajad. Ürituse käigus tutvuti kooli- ja kokaeluga, tehti kokanalju, kokad said näidata oma oskusi kooli õppeköögis. Siin valmis üllatuskorvi toiduaineid kasutades igati maitsev ja hõrgutav õhtusöök kõigile kohalolijaile.

Õhtusöögi ajal sai kuulata Saaremaa ühisgümnaasiumi noortebändi.
Kokkade klubis ootame osalema ametikoolis koka või toitlustusteeninduse eriala lõpetanuid ning toitlustuses töötavaid inimesi. Vilistlastest moodustunud ja arenev kokkade klubi hakkab koos käima vähemalt kahel korral aastas.

Klubi võimaldab ühendada kooli vilistlasi, õpilasi ja õpetajaid, kohtuda saab oma ala spetsialistidega, tutvustada kogemusi, vahetada ja edasi anda teadmisi, luua uusi kontakte jne.

Tulevikuplaane vaagides tehti otsus, et järgmine kohtumine jääb kooli sünnipäevanädalasse novembrikuus.

Meie klubi üks kuulsamaid mehi, kes töötab In Studio Vinum peakokana, on Allar Oeselg. Oma sõnutsi liitus ta kooli kokkade klubiga seetõttu, et anda midagi koolile ka vastutasuks ja samas ka õppida teistelt vilistlastelt ning õpetajatelt midagi uut. Ise tahab ta nii õpetajatele kui ka ametikooli õpilastele rääkida mitte ainult söögitegemise oskustest, vaid ka restorani ülesehitamisest ja juhtimisest. Kokkade klubi on Allari arvates kindlasti väga hea ja igati tänuväärne ettevõtmine ning ta kutsub ka kõiki teisi vilistlasi selle üritusest järgmine kord osa võtma.

Restorani In Studio Vinum tunnustati tänavu Hõbelusika auhinnaga.
Teisena vajaks äramärkimist Grand Rose Spa sous chef Tõnis Toompuu, kes lõpetas Kuressaare ametikooli 2002. aastal. Tõnis tõi kokkade klubisse kaasa palju head huumorit. Tema sõnul tuleb süüa teha hea tujuga, sest halva tujuga ei tule söögitegemisest mitte midagi välja. Ise püüab ta töö juures tuju üleval hoida lauldes ja nalja visates.

Martin Meikas töötab sous chefina Pädaste mõisas. Tema peab koka töös väga oluliseks uusi töövõtteid ja tehnikat, mille abil on võimalik anda toidule eriline maitse ja väärtus. Tähtsal kohal on kvaliteetne tooraine. Martinile pakub tema töös kõige suuremat rahuldust kliendi rahulolu ja tänu. Tema soovitus on, et ärge häbenege kokka tänada.

Kristiina Rand,
kokkade klubi eestvedaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)