Soomlased kirjutasid raamatu Muhu toitudest

Soomlannad Sikke Sumari ja Mirja von Knorring on sarjas “100 rooga” ilmutanud raamatu “Namaste kokaraamat. Muhu ehedad maitsed”.
Namaste talus Muhus kasvatavad ürte, teevad süüa ja õpetavad toiduvalmistamist ka teistele Cordon Bleu diplomiga kokk Mirja von Knorring ja mitme kokaraamatu autor Sikke Sumari.

Raamatus saab jälgida Mirja ja Sikke toimetusi läbi aasta. Sel ajal valmistatakse üle 70 toidu, mis põhinevad vastaval aastaajal saadaoleval toorainel ja on valmistatud hooajale sobivalt. Retseptivaramus on esindatud nii eel- ja pearoad, supid kui ka suur valik hõrke desserte.

Sikke Sumari on tuntud kui ajakirjanik, kokaraamatute autor ja saatejuht , eriti menukad on tema “Kokkisota” ja “Kotikeittiömestari”. Koos abikaasa Tonyga on ta Helsingis pidanud Itaalia restorani ja Tony’s Deli nimelist gurmeekauplust. Sumari renoveeris Muhumaal vana kaluritalu, kus peab suvekodu, külalistube ja kokakooli.

Mirja von Knorring on gastronoom ja kosmopoliit, Cordon Bleu diplomiga kokk ning mitme kokaraamatu autor, keda kutsutakse ka Soome ürdikuningannaks. Eestiga seovad autorit suved Muhus, kus ta korraldab kunstinäitusi ja kokanduskursusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)