Juhtkiri: Ka väike võib olla suur

Juhtkiri: Ka väike võib olla suur

 

Eile sai toimetus rõõmsa sõnumi – Valjala põhikooli kooliraadio tunnistati parimaks kooliraadioks. See on igati tubli saavutus ühelt maakoolilt, seda enam, et tihtilugu kipume arvama, et ega seal maakoolides suurt midagi ei tehta ning väikeste (võrreldes tuhandepealiste linnakoolidega) tase on kes teab missugune.

Õnnitleme siinkohal Valjala koolipere ning ennekõike tublisid raadiotegijaid. Ning ütleme omalt poolt: oleks aga selliseid häid uudiseid rohkem, küll need jõuaksid ka leheveergudele.

Kummalisel kombel juhtub lehetoimetuse igapäevatöös aga seda, et inimesed kipuvad meile teatama rohkem negatiivsest kui ilusatest asjadest. Ehk on siin tegemist eestlasliku kadedusega või hoopiski meie väikerahva mõningase alaväärsuskompleksiga. Arvame ju tihtilugu esimese hooga, et ah, me nii väikesed, mis nüüd meie. Et see Eesti asi on kindlasti üks vilets ja väeti teiste suurte ja uhkete kõrval.

Aga ega ole ühti. Me ju kõik mäletame rõõmujoovastust olümpiasangarite saavutuste puhul. See on ilus ja ülev tunne. Samamoodi võiks ju olla igasuguse, ka natuke väiksemat kaalu saavutusega – sellestki võiksid osa saada naabrid, külarahvas ning miks mitte kogu meie väike armas maakond. Ka esmapilgul väikesena tunduv asi võib suur olla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)