Metsandusfirma asendas hukkunud maarjakased

Möödunud sügisel Laimjala vallas läbi maarjakaseistanduse metsamaterjali väljaveoteed rajama asunud metsandusfirma heastas oma väärteo, istutades hukkunud istikute asemel uued puud.

“Tol ajal, kui see juhtus, lubasime taastada selle kultuuri, kust me kogemata üle käisime ja mehed peavad oma sõna,” ütles metsandusfirma Eremka OÜ juhatuse liige Heiki Olviste. 1. mail istutas firma Saarekülas hukkunud istikute asemel 35 uut maarjakaske.

Vahetult pärast möödunud aastal, 11. detsembril juhtunud intsidenti hindas Saaremaa keskkonnateenistuse spetsialist hukkunud istikute hulka sajale, kuid Olviste sõnul hävis tegelikult vaid kümme puud.

12. detsembril avastas Saaremaa keskkonnateenistuse piirkondlik metsanduse spetsialist, et Saarekülas on Eremka OÜ töötajad sõitnud maarjakaseistandusse kahed rööpad, et rajada sinna metsamaterjali väljaveotee. Heiki Olviste nimetas tollal juhtunut õnnetuks juhuseks, kus puudus igasugune pahatahtlikkus.

Saaremaa keskkonnateenistus saatis Eremka OÜ-le kirja ettepanekuga hüvitada tekitatud kahju metsakultuuri taastamise teel 2008. a kevadel. Heiki Olviste lubas, et ettevõte kavatseb hävitatud maarjakased uute istikutega asendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)