Raamatukoguhoidjad avasid fotonäituse

Raamatukoguhoidjad avasid fotonäituse

 

Reedel avas Saare maakonna raamatukogu direktor Anu Vahter Kuressaare kultuurikeskuse II korruse fuajees fotonäituse “Kuressaare läbi raamatukoguhoidjate objetiivi”.

“Idee sellist näituse korraldada tuli meile eelmine aasta, kui oli linna sünnipäevaürituste arutelu. Kuna linn saab 445. aastaseks, siis võiks teha midagi teistmoodi. Näidata, et raamatukogutöötajatel on teisigi harrastusi peale lugemise ja internetis surfamise,” juhatas Anu Vahter sisse näituse avamise. “Siin on väljas põhiliselt meie 4 töötaja fotodest koostatud näitus, millega soovime õnne linnale ja linnarahvale.”

Fotode autorid on peamiselt Mai Paju, Liilia Virves, Tia Suurhans ja Anu Vahter. Näituse üks omanäolisemaid ja huvitavamaid pilte on paljudest uksefotodest koostatud kollaaž. Kokku oli Mai Paju pildistanud umbes 60 Kuressaare linna ust, millest valiti välja 24 huvitavamat.

Fotosid Kuressaarest ja selle ümbrusest on kultuurikeskuse teise korruse fuajees 20–25.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus tunnustas raamatukogutöötajaid meeldiva üllatuse eest, et ühe kollektiivi inimesed pildistavad linna. Küsimus, kas elutõde on ilusam kui kunstitõde, on ja jääb filosoofia valdkonda. Siiski aga ei saa koledast linnast ilusaid pilte, tõdes linnapea.

“Esmakordselt teeme sellise asja (näituse oma töödest). Me ei arvanudki, et me nii andekad oleme,” sõnas muigega suunurgas lasteosakonna juhataja Liilia Virves ja lisas, et idee oli olnud spontaanne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)