Kuressaare teenetemärgi said Jalmar-Ülo Veskis ja Kaljo Ellik

Kuressaare teenetemärgi said Jalmar-Ülo Veskis ja Kaljo Ellik

 

Eilsel Kuressaare linna 445. sünnipäeval andsid linnavolikogu esimees Toomas Takkis ja linnapea Urve Tiidus üle tänavused linna teenetemärgid. Märgi nr 14 sai kauaaegne ehitusinsener ning endine linnavolikogu liige Jalmar-Ülo Veskis ning märgi nr 15 eilsest pensionipõlve pidav endine linnaaednik Kaljo Ellik.

Üritusel osalenud Eesti vabariigi sotsiaalminister Maret Maripuu toonitas, et ühtegi linna ei saa üles ehitada inimeste panuseta ning seda, et kuressaarlased oma linna arengusse on panustanud, näitab ehk saarlaste uhkus oma pealinna üle ning mandri linnapeade kadedus Kuressaare pärast.

Linnavolikogu esimees Toomas Takkis nentis, et mida rohkem on ühes linnas kodanikeühiskondi, seda enam on inimesed neisse koondunud ning seda paremal järjel on majandus, mis omakorda teeb inimesed õnnelikumaks.

Linnapea Urve Tiiduse sõnul eristab linna teenetemärkide saajaid teistest linnakodanikest ehk see, et nad kõik on teinud palju enam, kui tööleping seda neilt nõuab. Viimast toonitas meer eriti Kaljo Elliku puhul.
Linnavolikogu liige Laine Tarvis meenutas, et kui Jalmar-Ülo Veskis oli linnavolikogu aseesimees,

võis teda töökabinetis kohata nii päeval kui öösel. “Need olid ajad, mil isegi koalitsioon oli vahel opositsioonis,” rääkis Tarvis.

Kuressaare linna teenetemärke antakse välja alates 1999. aastast. Teenetemärgiga tunnustab linnavolikogu auväärseid ja lugupeetud linnakodanikke. Teenetemärgid antakse üle Kuressaare linna sünnipäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 111 korda, sh täna 1)