Karja Pagar küpsetab Pilguse mõisale firmaleiba

Karja Pagar küpsetab Pilguse mõisale firmaleiba

 

Neljapäeval valmis Pilguse mõisaproua Signe Sarah Arro loodud retsepti järgi esimene ahjutäis mõisa oma leiba.

Elevust ja Pilguse mõisa esimese oma leiva degusteerijaid jagus nii Saaremaalt kui mandriltki. Mõisapreili Mariken ütles mitmendat leivaviilu süües, et väga hea on, ja oli üllatunud, et nii head asja pidi nii kaua ootama.

Pisike Paula teatas aga uhkelt, et nüüd õnneks on olemas leib, mida saab süüa ka siis, kui kõht on kartulit ja liha täis.

Pilguse mõis on oma leiva küpsetamise usaldanud Karja pagariärile, kes on juba palju aastaid olnud hea ja usaldusväärne koostööpartner ning üllatanud mõisa külalisi maitsva Saaremaa leiva-saiaga. Esimesed leivajutud said Karja Pagariäri OÜ juhataja Aivo Kanemägiga räägitud juba poole aasta eest. Et kõik klapiks ja leib ikka leiva moodi oleks, vaatas retsepti professionaali pilguga üle ka tehnoloog Signe Jalakas.

“Turismihooaeg on alanud ja tore on üllatada mõisa külalisi millegi uudse ja enneolematu, kuid samas tervisliku ja traditsioone kandvaga. On ju värske ahjusooja leiva lõhn konkurentsitult parim lõhn maailmas – miks mitte seda siis nautida,“ selgitas mõisa firmaleiva ideed selle autor Signe Sarah Arro, lisades, et peale selle on leib läbi sajandite olnud osa meie kultuurist ja identiteedist ning nii toidu kui ka elatise sümboliks.

Pilguse mõisa leib on tume, magushapuka maitse ja teradega vormileib. Ohtralt leidub leivas India pähkleid, pekanipähkleid, musta ploomi. Omanäolise maitsekombinatsiooni saamiseks sai retseptile lisatud veel pisut röstsibulat, linaseemneid ja seesamiseemneid. Toode on naturaalne, st säilitusainetest vaba.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 201 korda, sh täna 1)