Looduskaitsekuu “Looduse eluring” ringleb väikesaartelgi

Looduskaitsekuu “Looduse eluring” ringleb väikesaartelgi

 

Pühapäeval alanud ja keskkonnapäeval, 5. juunil lõpule jõudva 28. looduskaitsekuu deviisiks on “Looduse eluring”. Saare maakonnas korraldatakse mais-juunis kõigile loodushuvilistele hulgaliselt õppepäevi, loodusmatku ja heakorratalguid. Eile avati Saaremaa keskkonnateenistuse saalis Tiit Leito fotonäitus “Looduse eluring”.

“Looduses on kõik kõigega seotud. Ka vana kuivanud puu on paljude elusorganismide kodu ja elupaik. Mida põhjalikumalt me aastamiljonite jooksul kujunenud loodust, selle reegleid ja seaduspärasusi tundma õpime ning arvestame, seda looduslähedasem ja -sõbralikum on ka meie inimkeskne elu,” rääkis looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktor Tõnu Talvi (fotol).

Looduskaitsekuul jätkab riiklik looduskaitsekeskus Talvi sõnul vastastikku kasulikuks ja mõistvaks kujunenud koostööd kõikide partneritega, kellest olulisemad on kaitsealadel olevate eramaade omanikud, loodushoiutöid tegevad inimesed ja noored. Koolilastele korraldatakse koos Salava merekultuuriseltsiga 23. mail Papisaares merelise tarkuse õppepäev. Puisniitude hooldustalgutele oodatakse loodusesõpru Viidumäele, Aole ja Loodesse.

Koostöös RMK Saaremaa puhkeala töötajatega on looduskaitsekeskuse inimesed korraldanud maalilistel kaitsealadel mitu talgupäeva. 29. mail tutvuvad Saaremaa ühisgümnaasiumi IVb klassi õpilased Vilsandi loodusväärtustega. 6. juunil lõpetatakse looduskaitsekuu looduskaitsjate ja Saaremaa keskkonnateenistuse töötajate ühistalgutega Vilsandil.

Kogu looduskaitsekuu vältel toimuvad koolides temaatilised õppepäevad. 19.–29. maini korraldavad Saaremaa keskkonnateenistus ja Saaremaa muuseum Kuressaare linnakoolide kuuendate klasside õpilastele mõeldud õueõppe päevi Mihkli talumuuseumis Viki külas.

“Püüame olla avatud, suunata inimtegevust loodussõbralikumaks vältimaks prahistumist, juhendada huvilisi jne, jne. Meie jaoks on kogu aasta looduskaitseaasta. Soovime seda ka kõikidele teistele,” ütles Tõnu Talvi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)