Koolilastel oli esmaabi treeningõppus

Punane Rist korraldas Saare maakonna lastele 9. mail esmaabi treeningõppuse, mis viidi läbi orienteerumismänguna Kuressaare linnas.

“Saaremaa koolid komplekteerisid nelja- kuni kuueliikmelised grupid 5.–6., 7.–8. ning 9.–11. klassi õpilastest,” ütles Eesti Punase Risti Saaremaa seltsi tegevsekretär Laine Kunnberg-Bortnikov.

Orienteerumismängus tuli läbida sellised punktid nagu spordihoone, haigla, kõlakoda, lossihoov, põhikooli staadion ja lossivallid.

“Mängu eesmärgiks oli esmaabioskuste omandamine ja kinnistamine,” lausus Kunnberg-Bortnikov, lisades, et Punase Risti Saaremaa seltsi esmaabiõpetajad on eelnevate kuude jooksul maakonna ja linna koolide õpilastele ja õpetajatele korraldanud tasuta esmaabiõpet.

5.–6. klassidest võitis Kuressaare gümnaasiumi 6. klass, 7.–8. klassi õpilastest sai parima tulemuse Saaremaa ühisgümnaasiumi 7a klass ning 9.–11. klassi vanusegrupis võidutses Orissaare gümnaasiumi võistkond.

Punase Risti korraldatud orienteerumismängust võtsid lausa mitme võistkonnaga osa Kuressaare gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium, Orissaare gümnaasium, Leisi keskkool, Kaarma põhikool ja Salme põhikool.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)