Saare maakonnast laekus kultuuriprogrammile 18 taotlust

Läinud nädalal kogunes Muhu saarel esimest korda kultuuriprogrammi “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2008–2010” nõukogu, et arutada käesoleval aastal laekunud rahastamistaotlusi, millest ligi pooled laekusid Saare maakonnast.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt ütles Oma Saarele, et saarte kultuuriprogrammile laekus 40 taotlust. “Täpsustatud andmete kohaselt on 18 taotlust laekunud Saaremaalt ja Muhumaalt,” kinnitas ta ning lisas, et enamasti olid kõik taotlused ka korrektselt vormistatud.

“Millised rahastamistaotlused rahuldatakse,” jätkas Toots-Erelt, “sellest saab tõenäoliselt rääkida alles maikuu lõpus, kui langetakse lõplik otsus.”
Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna rahvakultuuri nõunik Eino Pedanik on varem ajalehele öelnud, et saarte kultuuriprogrammile laekunud 40 taotlusega soovitakse ühtekokku saada 1 150 000 krooni, samas on aga programmi nõukogul võimalik jagada vaid pool miljonit krooni.

Kultuuriprogramm “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond” on mõeldud kolmeks aastaks ja seda rahastatakse riigieelarvest. Ühe aasta jooksul võib programmi nõukogu taotlusi rahastada 500 000 krooni ulatuses.

Kõnealune programm on seotud UNESCO 2003. aasta oktoobris vastu võetud kultuuripärandi kaitse konventsiooniga ja selle üldeesmärgiks on väärtustada ja taaselustada tänapäeva globaliseeruvas maailmas Eesti saar-tele omast elulaadi, tavasid ja kombeid, oskusi ning keelelist eripära.

Programm hõlmab Põhja- ja Lääne-Eestis asuvad püsielanikega saari, programmi ei kuulu Kihnu ja Manija, sest neile on kultuuriministeerium välja töötanud eraldi kulutuuriprogrammi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)