Lapsed saavad Lustjalas liikluskoolitust

Lapsed saavad Lustjalas liikluskoolitust

 

Eile kogunesid Lustjala mängumaale Tuulte Roosi lasteaia koolieelikud, et koos lõvi Leoga liiklusreeglitest rääkida ja hiljem kõik ka Lustjala liiklusrajal läbi teha.

Tegemist on aprillis alanud projektiga, kus Saarte teedevalitsuse ja Kuressaare politseijaoskonna noorsoopolitsei koostööna korraldatakse Lustjala laste mängumaal “Väikese jalgratturi esmast liikluskoolitust”.

Projektis osalevad Kuressaare lasteaedade lõpurühmade lapsed, kes läbivad lõvi Leo juhendamisel mängulavastuse käigus liikluses ettetulevaid olukordi.

“Kodutööna meisterdas lasteaed eelnevalt pildi, milline näeb välja liiklusolukord nende lasteaia ümber,” rääkis Lustjala perenaine Katrin Karu Oma Saarele, lisades, et lapsed pidid selleks koos kasvatajaga käima õues, erinevad situatsioonid läbi arutama ja hiljem pildi ühiselt valmis tegema. Kõik liiklusskeemid jäävad kuni projekti lõpuni Lustjala mängumaal kõigile tutvumiseks.

Karu sõnul on Lustjalas käinud peaaegu kõik Kuressaare linna koolieelikud ja homme tuleb veel üks rühm ning seejärel kuulutatakse välja võitja, kes saab preemiaks Lustjala mängumaa tasuta külastuse ning meened.

“Siin kaotajaid ei ole, on ainult võitjad,” lausus Karu, selgitades, et kui lapsed on liiklusreeglitest ja -ohtudest teadlikud, juhtub nendega ka vähem õnnetusi. Pealegi on mängulises keskkonnas keerulisi asju omandada palju lihtsam.

“See on väga hea just nendele lastele, kes kooli lähevad, sest siin saab ohud läbi mängida,” rõõmustasid lasteaia kasvatajad Anne ja Iti, märkides, et nad oleksid väga huvitatud, et projekt jätkuks ka järgmisel aastal.
“Kindlasti tahame projektiga jätkata,” kinnitas Saarte teedevalitsuse liiklusohutuse spetsialist Maiu Välbe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)