Saaremaa kümnes turvapäev tuleb lastekaitsepäeval

Tavapäraselt sügisel toimunud Saaremaa turvapäev on seekord toodud 1. juunile, lastekaitsepäevale. SA Turvaline Saaremaa juhatuse liikme Saima Mändi sõnul korraldatakse seekordset turvapäeva koos linna- ja maavalitsuse ja noortekeskusega ning kogu päeva rõhuasetus on peredel ja lastel.

Mänd märkis, et lisaks juba traditsioonilistele jõustruktuuride ülesastumistele toimub tänavusel turvapäeval iga-aastane lasteaialõpetajate rongkäik Kuressaare kesklinnast kuursaali juurde.

Lossihoovis peetakse ka Vikerkaarepidu. “Lastele on mõeldud tegevus töötubades, kus saab teha grafitit, enesekaitset ning omaette teemaks on muinasjutt ja meisterdamine. Samuti on võimalus jälgida, mida teevad meie jõustruktuurid,” teavitas Mänd.

Nii on päästeteenistus lubanud näidata, kuidas vahtkustutiga tulest õigesti jagu saada, piirivalve demonstreerib dokumentide kontrolli piiril ning võtab kaasa ka narkokoera, politsei korraldab väikesi viktoriine-teste, mille edukalt lahendajad saavad kindlasti auhinna. Saima Mänd ütles, et lapsed saavad ratastega sõita vigursõitu ning erilist tähelepanu pööratakse liiklusohutusele, näiteks sellele, kui oluline on siiski kanda kiivrit.

“Liiklusohutuse poole pealt jagab turvapäeval infot ka maanteeamet,” sõnas Mänd, kelle sõnul jätkub lastele tegevust kogu päevaks (st kell 13–18), nii et igav ei tohiks hakata kellelgi.

Põnev on ehk seegi, et kaitseliitu esindavad seekordsel turvapäeval hoopiski kodutütred ning kavas on ka fotoorienteerumine, mille käigus tuleb pildistada erinevaid ohtusid.

Mänd lisas, et kindlasti on vaatemänguline omavalitsuste vaheline esmaabivõistlus, mis on kindlasti eeskujuks kõikidele kodanikele, sest kes see muu saaks olla eeskujuks esmaabi andmise oskamisel kui mitte valla- ja linnajuhid.

Kuna tegemist on lastekaitsepäevaga, siis on turvapäeva laval seekord põhirõhk väikestel esinejatel. Päeva lõpetab noortepidu ja tuleshow ööklubis Diva, kus laval on Ken Marquess Norrast. Nii noortepeo piletitulu kui ka kogu päeva jooksul kogutud annetused lähevad sõltuvushäiretega perede laste tugigrupi loomise toetuseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)