Kuressaare tutvustab end animatsiooniga tulevikust (16)

Kuressaare tutvustab end animatsiooniga tulevikust

 

Kuressaare linnavalitsusele 100 000 krooni maksma läinud ühe minuti pikkuses linna tutvustavas kolmemõõtmelises animatsioonis näidatakse lühidalt linna teket, tänapäeva ja tulevikku (fotol).

Linnavalitsuse pressiesindaja Priit Pruuli sõnul näitab uus animatsioon seda, et linn on arenemisvõimeline ega kasuta jätkuvalt samu reklaamvõtteid, mida kasutati 50–60 aastat tagasi, seega õigustab end ka suure rahasumma kulutamine.

Kuressaare linnavalitsuse tellimusel animaator Marko Posti teostatud peaaegu et minutipikkune 3D animatsioon peaks Pruuli kinnitusel tulevikus hakkama täitma olulist rolli Kuressaare linna tutvustamisel.

Kuressaare aastal 2100

Kolmest osast koosneva animatsiooni esimeses osas peatutakse lühidalt linna tekkel, mis kujutab endast vaatepilti, kus õhust vaadatuna hakkab öö ja päeva vaheldudes linn Kuressaare linnuse juurest edasi arenema.

Oleviku osas on Post koostanud linna kolmemõõtmelise plaani, kus kaamerapilt liigub mööda tänavaid. Kuressaare tähtsamad hooned on küll ära tuntavad, kuid esialgu on need siiski vaid lihtsalt majakarbid.

Linna pressiesindaja Priit Pruuli kinnitusel saaks siit edasi minna majadele välimuse andmisega, mis kaugemas tulevikus peaks andma kasutajale võimaluse Kuressaare linnas virtuaalselt ringi liikuda ja teda huvitavate objektidega lähemalt tutvuda. Siiski ei osanud Pruul öelda, kas selline asi tulevikus ka teoks saab.

Animaatori sõnul oleks selline töö väga mahukas, kuna eeldaks linna kõikide hoonete pildistamist ja nende välimuse ülekandmist hetkel lillades ja roosades toonides majakarpidele.

Praegu saab oleviku linnamaketti kasutada erinevate presentatsioonide taustaks ning flash-keskkonnas loodud animatsioonile saab lisada mitmeid menüüsid ja infovälju. Animatsiooni olevikuosas on võimalik tutvuda linna kultuuri ja haridust, sporti, ajalugu ja teisi valdkondi tutvustavate väljadega, mille tekst tõlgitakse Pruuli sõnul ka võõrkeeltesse.

Pruuli kinnitusel on kõige rohkem efekti taotletud aga linna tulevikuvisiooniga, mis ei pretendeeri tõele, vaid on animaatori enda võimalik visioon. Selle kohaselt paikneb UFO-sid meenutavate sõidukitega täidetud Kuressaare lennuväli tulevikus kõrgel taevas asuva lennuki taolise eseme peal.

Linnas endas on äratuntav vaid Kuressaare linnus, mida ümbritsevad pilvelõhkujad ning majade vahelt paistab salapärane klaaskuppel, mis meenutab visiooni kesklinna maa-alusest parklast. Samas on ka märgitud, et selline võiks Kuressaare välja näha aastal 2100.

Ei garanteeri turiste

Linna pressiesindaja sõnul saaks tehtud tööd kindlasti edasi arendada ning sisse viia mitmesuguseid täiustusi. Priit Pruul loodab, et tulevikus, kui töötatakse välja Kuressaare või Saare maakonna kaubamärk, saab seda animatsiooni kasutada ka sellega koostöös.

Lähipäevadel pannakse animatsioon üles ka internetikeskkondadesse Youtube ja MySpace, kus siis huvilised saavad seda vaadata. Samuti võib seda tulevikus näha ka Kuressaare koduleheküljel.

Pruuli sõnul animatsiooni reaalset kasutegurit mõõta ei saa. “Ei saa garanteerida, et keegi, kes seda näinud on, tormab kohe siia,” nentis Pruul, “kuid kindlasti aitab see Kuressaaret enam tutvustada,” märkis ta.

Animatsiooniga tutvunud Kuressaare turismi peaspetsialisti Karmen Paju sõnul avaldas nähtud materjal talle küll muljet, kuid tema arvates nõuab see siiski veel pisut täiustamist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 143 korda, sh täna 1)