Kuressaare töömaleval algab viies malevasuvi

Kuressaare töömaleval algab viies malevasuvi

 

2004. aastal arglikult 25 noorega alustanud Kuressaare töömalevas töötas mullu ja veetis sõprade seltsis kasulikult aega juba 132 malevlast. Eesti kõigis 15 maakonnas sai malevarõõme nautida 6769 noort.

Paides 16.–17. mail toimunud malevakorraldajate vabariiklikul kokkusaamisel vahetati kogemusi ja arutleti Eesti õpilasmaleva tuleviku üle. Aasta-aastalt populaarsust koguv malev eeldab ühtset juhtimist, aktiivgruppi, et süsteem toimiks tõrgeteta. Vaim on valmis ja aeg selleks küps.

Kuressaare töömaleva viies töösuvi kestab 30. juunist 11. juulini, millele järgneb kahepäevane kokkutulek. Praegu käivad aktiivsed läbirääkimised tööandjatega. Osa malevat toetavaid projekte on positiivse vastuse saanud, teiste saatust veel ei tea.

Rühmajuhid on koolitatud, malevasärgid kohal, noored ja lapsevanemad helistavad ning tunnevad huvi malevasse pääsemise vastu. Ega kaua oodata tulegi. Reede, 30. mai õhtul kell 19 algab Kuressaares Komandandi noortekeskuses malevasse registreerimine. Kui palju noori tänavu malevasse pääseb, on hetkel veel lahtine. Mitmed tööandjad vaevad alles oma võimalusi ja vastavad lähipäevil.

Pöördun siinkohal kõigi ettevõtjate poole palvega läbi mõelda oma asutuse suvised tegemised ja leida noortele jõukohast tööd. Töökohti on alati vähem kui malevasse soovijaid ja iga võimalus noori rakendada on teretulnud. Ootame teie pakkumisi telefonil 45 55 802 või knh@kuressaare.ee .

Edasi arendades SA Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli mõtteid õpilasmalevast tuleb tunnustada kõiki maleva korraldajaid, toetajaid, tööandjaid ja läbiviijaid selle tänuväärse töö eest, mille vilju nopib Eesti riik alles tulevikus – siis, kui needsamad noored, kes täna pilvi piiluvad, kirjutavad peatükke meie ajalooraamatusse.

Tegusat ja meeldejäävat malevasuve soovides

Aare Martinson,
Kuressaare töömaleva juhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)