Kuninganna visiit sai Hollandis positiivse kajastuse

Kuninganna visiit sai Hollandis positiivse kajastuse

 

Eesti suursaadiku Hollandis Gita Kalmeti sõnul avaldas Kuressaare kümme päeva tagasi siin visiidil viibinud kuninganna Beatrixile muljet oma lahkuse ja avatusega. Positiivselt kajastus kuninganna visiit ka Hollandi meedias.

“Oma tähelepanekute põhjal võin kinnitada, et kuninganna Beatrixile Saaremaa ja saarlased meeldisid,” ütles Oma Saarele Eesti suursaadik Hollandis Gita Kalmet. Vihmases Kuressaares kolm tundi viibinud kuningannale jättis Kalmeti sõnul hea mulje inimeste avatus ja vahetu suhtlemine.

Savi voolimine on keeruline

“See, et kuressaarlased ei pidanud paljuks tulla kuningannat keskväljakule tervitama, mõjus südantsoojendavalt. See näitas, et saarlased oskavad külalisi väärikalt vastu võtta,” vahendas Kalmet muljeid kümne päeva tagusest visiidist Kuressaarde.

Linnakodanike kogunemise keskväljakule märkis oma ülevaates ära ka Hollandi ajaleht Reformatorisch Dagblad, kust võis lugeda, et kuninganna visiit saarele ei olnud siinmail just igapäevane sündmus. Leht kirjutas ka, et kuninganna liikus linnas mitte limusiini, vaid hoopiski suure bussiga.

Suursaadik Kalmeti sõnul oli kuningannale muljet avaldanud ka Kuressaare ametikooli skulptuuri- ja keraamikaklass, kus harrastusskulptorina tuntud Beatrix delegatsioonile innustunult seletas, kuidas pealtnäha lihtsa nõu voolimine nõuab tegelikult suurt meisterlikkust.

Visiit sai positiivse kajastuse ka Hollandi meedias. Gita Kalmeti kinnitusel andsid visiidist põhjaliku ülevaate kõik arvestatavad väljaanded, lisaks tegi riiklik uudistekanal NOS visiidist eraldi saate.

Kuressaare – linn, kus remonditakse lasteaedasid

Kuninganna Beatrixi visiidist võib lugeda ka enamikust internetis kättesaadavatest Hollandi väljaannetest. Kuressaare-visiidile pühendas nii mõnigi ajaleht eraldi uudisloo. Saaremaad tutvustades pööras suurem osa väljaandeid tähelepanu faktile, et Saaremaa oli nõukogude ajal suletud piirkond.

Tänapäeva kohta märgitakse, et Kuressaares on palju tähelepanu pööratud lasteaedade renoveerimisele ning tegeletakse aktiivselt elukestva õppimise põhimõtete edendamisega. “Kuressaares on palju raha suunatud lasteaedade renoveerimisse,” kirjutab Hollandi suurim päevaleht, 800 000-tiraažiga De Telegraaph.

Kuressaare linnapea Urve Tiiduse sõnul on kuninganna külaskäigu järelkajad olnud vaid positiivsed ning Hollandi pool jäi siinviibitud ajaga igati rahule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)