Vihterpalu põleng tõestab vajadust metsameeste järele

Kodanikuliikumine Päästkem Eesti Metsad leiab, et Vihterpalu metsatulekahju näitab vajadust kogemustega metsameeste järele.

“Ohtliku tulekahju avastas metsamees, mitte aga RMK paigaldatud kallis videosüsteem. Kogenud metsamehed suudavad avastada metsas probleeme, mida ei suuda tuvastada ükski elektrooniline süsteem,” märkis kodanikuliikumise Päästkem Eesti Metsad juhatuse liige Lauri Läänemets.

Kodanikuliikumise arvates ilmnevad nüüd RMK uue struktuuri probleemid, sest aasta alguses Kirde-Eestis läbi viidud pilootprojekt puudutas ainult metsa raiet, mitte metsa valvet ega metsa hooldamist.

“RMK reformide tulemusena jätame tööta 193 metsameest (sealhulgas ka hulk tublisid spetsialiste Saare maakonnas). On murettekitav, et RMK loodab tulevikus asendada metsa seirega tegelevad inimesed IT lahendustega. Teatavasti näevad kaamera ja satelliit metsa ainult osaliselt. See, mis metsa sees toimub, jääb tehnika tippsaavutustele märkamatuks.”

Keskkonnaministeerium ja RMK peaksid struktuurimuudatused edasi lükkama ning pikendama pilootprojekti järgmise talveni. Ainult nii on võimalik teostada analüüsidel põhinevat ja riigile kasulikku metsandusreformi.

Kodanikuliikumise liikmed osalevad Vihterpalu tulekahju kustutamises. Kodanikuliikumine Päästkem Eesti Metsad korraldab ülehomme, 29. mail kell 15–17 Tallinnas Tammsaare pargis meeleavalduse RMK reformi ning uue metsaseaduse vastu. Meeleavaldusele kutsutakse osalema kõiki inimesi, kellele läheb korda Eesti metsade tulevik.

Kodanikuliikumine Päästkem Eesti Metsad
info@hooliveesti.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 103 korda, sh täna 1)