Juhtkiri: Suured koerad, väiksed koerad… (4)

Juhtkiri: Suured koerad, väiksed koerad…

 

Laulusalmi järgi peaks tulema “kutsikatel kellad kaelas”. Kellad peaks aga kaelas olema hoopis nendel koeraomanikel, kes lasevad oma lemmikuid alatasa asulates hulkuda.

Oleme juba unustanud juhtumi, kus võõra koera käest pureda saanud inimene pidi jätma oma elu. Tookord juhtus see mandrimaal ja tegemist oli täiskasvanud naisega. Et me olukorra tõsidust mõistaksime, kas siis tõesti oleks vaja ka meil siin mõnd surnuks puretud inimest, äkki koguni last? Midagi küünilisemat ei annagi enam välja mõelda.

Aga see oht on olemas, see ripub kõikide linnade, asulate, külade kohal. Kõigil omavalitsustel on olemas koerte-kasside pidamise eeskirjad. Paraku on ametnikud aga käsist-jalust seotud, sest tihti on raske kindlaks teha looma omanikku, samuti puuduvad koerapüüdjad. Kaebuste suulisi esitajaid on igas paigas, aga ametlikuks pöörab asi tõesti alles siis, kui õnnetus lõpuks käes. Ka politseiametnik ei saa süüdlast trahvida, kui ei laeku vastavat avaldust.

Mis aitaks? Koerte üleriigiline register ja kollased numbrid kõrva nagu põllumajandusloomadel?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)