Saaremaa ühisgümnaasium sõlmis koostöölepingu Tartu ülikooliga

Kolmapäeval allkirjastasid Tartu ülikooli õppeprorektor Birute Klaas ja Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro Tartus koostöölepingu.

Koostöölepingu eesmärk on tõsta gümnaasiumihariduse kvaliteeti, populariseerida akadeemilist haridust, õpetajakutset ning loodus- ja reaalaineid. “See leping on noortele väga heaks stiimuliks ja trepiks Alma Mater’isse,” ütles Oma Saarele Saaremaa ühisgümnaasiumi koolitusjuht Sirje Ess.

Leping näeb ette SÜG-i kaasamist teadus- ja sihtrühma uuringutesse, õpilaste uurimis- ja teadustööde juhendamist, ülikooli õppejõudude külalisloengute, valikkursuste ja suvekoolide korraldamist, info- ja teemapäevade, samuti erikursuste ja praktikumide korraldamist õpilastele, kasutades selleks ka ülikooli laboreid ja praktikabaase.

Koostööleping näeb ette ka õpetajate täienduskoolituse ning ülikoolis kasutatavate õppematerjalide kättesaadavaks tegemise ühisgümnaasiumi õpetajatele ning üliõpilaste pedagoogilise praktika korraldamise ühisgümnaasiumis.

Saaremaa ühisgümnaasium on teinud koostöölepingu sõlmimise ettepaneku ka Tallinna tehnikaülikoolile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)