Lümanda kool on Saaremaa maakoolide seas pärl (3)

Lümanda kool on Saaremaa maakoolide seas pärl

 

Lümanda kooliperel on põhjust uhke olla nii oma õpilaste kui õpetajate üle. Eile jagati selle õppeaasta viimasel aktusel tunnustuskirju ja tänu paljudele õpilastele ja õpetajatele ning anti üle kooli tänukiri endisele Lümanda vallavanemale Toivo Vaigule.

“Ma tahan tänada nii õpilasi, õpetajaid kui ka koolitöötajaid, kes on südamega oma põhitööd teinud ja kel on olnud energiat ja sära tegeleda paljude üllaste tegudega,” märkis Lümanda põhikooli direktor Tiina Talvi oma sõnavõtus ja lisas, et keskmine hinne oli sel õppeaastal 4,5 ning üle aegade ei jää mitte keegi lastest sel aastal suvetööle. See kõik tähendab, et õppeaasta jooksul on tehtud tublisti tööd ja koolitugisüsteemid on hästi rakendunud.

Tiina Talvi andis üle 12 kiituskirja ja hulgaliselt ainekiituskirju ning edukatele õpilastele tänukirjad. Lümanda kooli lapsed on vabariigis saavutanud esikohti purjetamises, ratsutamises, peotantsus, etlemises ja kunstikonkurssidel, lisaks eripreemiaid käsitöös ja näitemängus. Lümanda kooli lapsed kuuluvad jalgpalli noortekoondisse. Õpetaja Urve Vakkeri sõnul ei ole sellist spordiaastat nagu tänavu Lümanda kooli jaoks ammu olnud.

“Iga heategu peab saama väärilise tasu. Mulle tundub, et aastatepikkune laste tunnustamine on vilja kandnud: nad ise väga tahavad osaleda igal pool, esinemas käia, konkurssidest osa võtta, kunstiringi töös osaleda,” rääkis Tiina Talvi ja märkis, et isegi veerandi viimasel päeval on kunstiklass lapsi täis. “See on nagu karussell, millelt on hiljem raske maha hüpata.”

“Olümpiavõidu teine suur hetk on ju see, kui olümpiavõitja tuleb koju. Täpselt sama moodi on siis, kui grand prix’ võitja või Eesti meister tuleb oma koolikaaslaste ette ja saab tunnustuse,” rääkis Talvi sellest, et laste tunnustamine on oluline ja nad hindavad seda.

Juba mõnda aega on kool tunnustanud oma kooli kõrgeima autasu ehk kooli tänukirja üle andes neid inimesi, kes on koolile olnud ja on olulised.

Kooli tänu on pälvinud endine vallavanem Jaanus Reede, treenerid Jan Važinski ja Margus Kuusk, perearst Ain Aus, hambaarst Maia Kuus ja sotsiaaltöötaja Aksel Penu, sisekujundusarhitekt Vello Liiv. Sel aastal tunnustas kool endist vallavanemat Toivo Vaiku. Tiina Talvi andis tänukirjad üle ka purjetajate treenerile Argo Kruusmäele ja ratsutajate treenerile Riina Pillile.

“Lümanda kool on Saare maakonna maakoolide pärl,” kiitis Toivo Vaik kooli ja lisas, et seda tiitlit ei jaksa keegi neilt üle võtta, kui kool tegutseb edasi sama energiliselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)