Rahvusvaheline inimõiguste seminar toimus Kuressaares

Rahvusvaheline inimõiguste seminar toimus Kuressaares

INIMÕIGUSLASED KURESSAARES: Doktorantidest spetsialistid koos spetsialistidest lektoritega seminari viimasel tööpäeval ülikoolide keskusest lõunapausile suundumas.

Esmaspäevast reedeni kestis SA Ülikoolide Keskus Saaremaal ja Turu akadeemia korraldatud rahvusvaheline seminar “Human Rights and Evidence” (“Inimõigused ja tõendusmaterjal”) Ülikoolide Keskuse majas.

“Seminari teemad on globaal-sed ning ses mõttes puudutavad nad ka Saaremaad ja Eestimaad,” sõnas Turu ülikooli poolne seminari korraldaja Maria Sommardahl. Seminaril osalejaid oli kokku 30, neist 23 inimõiguste doktoranti ja seitse lektorit erinevatest riikidest. Sommardahl märkis, et vahest kõige tuntumad nimed on James Anaya USA-st ja Martin Scheinin Soomest.

Päevad algasid reeglina loengutega ning lõppesid Kuressaare erinevates söögikohtades. Kolmapäeval korraldati väljasõit Saaremaa kaunimatesse kohtadesse. Seminaril osalenud käisid Karujärvel ning Saaremaa mererandades.

“Saaremaal seminari korraldamine osutus lihtsamaks, kui kartsin,” tähendas Sommardahl. Kuna Turu akadeemia korraldab seda seminari juba viiendat korda, siis tänavu otsustati Kuressaare kasuks.

Varem on seminare korraldatud Soomes, Norras, Taanis ja Rootsis. Sommardahl avaldas lootust, et ehk järgmistel aastatel toimuvad seminarid Lätis ja Leedus. Kursuse üldnimetus “Nordic Research Training Course” (Põhjamaise teadustöö praktiline kursus) dikteerib mõnes mõttes ka seminaride toimumiskohti.

Seminarist osa võtnud tudengid on suures osas Soomest, Rootsist ja Norrast. Kahe doktorandi kodumaa on USA, osavõtjaid oli ka Belgiast, Saksamaalt, Ungarist, Leedust, Türgist, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Taanist, Iirimaalt, samuti tudengeid Etioopiast, Lõuna-Ameerikast ja Filipiinidelt.
Sommardahl kiitis sooja vastuvõttu.

Tema sõnul olid tudengid väga rahul Saaremaa olude ja loodusega. Niivõrd rahul, et tahtsid just siin korraldatud seminaridest ka edaspidi osa võtta. Rahvusvaheline seltskond oli elama paigutatud Meri hotelli ning einestamine igal õhtul erinevas Saaremaa söögikohas andis ettekujutuse siinsest teenindustasemest. Seminaristide majutust ja programmi koordineeris Maie Meius Ülikoolide Keskusest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)