Stressi sattunud luigeperekond losutas Sõrve maanteel (3)

Stressi sattunud luigeperekond losutas Sõrve maanteel

 

Neljapäeva hilisõhtul pälvis möödasõitjate tähelepanu parema toitumiskoha otsingul Loode tammiku vastas Sõrve maanteel liikluskeerisesse sattunud stressis luigeperekond.

Looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktori Tõnu Talvi sõnul sattusid kühmnokkluiged Sõrve maanteele, kuna liikusid lahtede süsteemis asuvast pesitsuskohast rannikumerre paremaid toitumiskohti otsima.

Suurest tähelepanust stressi sattunud kuue pojaga luigepere hirmutamisele ei allunud, mistõttu RMK puhkeala töötaja püüdis koos abilisega linnud südaöö paiku maanteelt kinni ning toimetas Kuressaare lahte.

Kahe maanteel veedetud tunni jooksul aitasid luikedel auto alla jäämisest pääseda turvafirma Securitas töötajad, kes hämaruse saabudes sõidukitele maanteel losutama jäänud lindudest märku andsid. “Turvameestest oli selles olukorras hästi palju kasu,” kiitis Talvi meeste abivalmidust.

Samas selgitas Tõnu Talvi, et turvameeste sekkumist õigustab antud juhul asjaolu, et tegemist oli eriolukorraga, kuna nädalalõpul on Sõrve maanteel väga tihe liiklus. “Tegelikult oleks vaja lasta asjadel omasoodu minna ja mitte linde segada, püüda ega teisaldada,” rääkis Talvi.

Isekeskis olles oleks luigepere ilmselt esimesest sobivast kohast mere poole pööranud, kuid tihe liiklus ja inimeste tähelepanu viisid autodest ja inimestest ümberpiiratud linnud stressi ning nad ei teadnud, mida teha. “Soovitus oleks mitte jääda lindude juurde seisma ega hakata neid jälgima või pildistama,” ütles Talvi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)